Tajni život kutije za igračke

0
65

U dječju sobu stigla je nova kutija - žabac, kako bi postala kućica za plišane igračke. Otvorila je svoja vrata i pustila igračke da žive u njoj.
Svakog dana malena djevojčica po imenu Dora vadila je igračke i nemarno ih bacala po podu ili uporno gurala u kutiju da idu na spavanje.
Igračke su postale jako nesretne i odlučile su da će se požaliti Dori jer ih tako posvuda razbacuje i ne čuva ih. Jedne večeri igračke nisu bile nagurane u svoju kutiju i ležale su posvuda. Najstariji među igračkama bio je dinosaur i on je pozvao sve životinje da porazgovaraju s Dorom.
Svi su se složili oko toga. Svatko od igračaka htio je djevojčici Dori reći zašto je tužan.
Dinosaur je polagano sjeo na Dorin krevet i tiho joj šapnuo na uho da je nesretan kad ga ona jako gurne u kutiju među ostale igračke ili stane nogom na njega. Njegov je vrat jako oslabio i jedva je držao vlastitu glavu, bojao se da će uskoro ostati bez nje.
Zatim je došla maca-Kity i požalila se da se užasno srami jer nema svoju haljinu i da joj je ponekad jako hladno. Upitala je zašto ne bi mogla sjediti na nekoj polici jer ona ima moć da svijetli u mraku.
Također je bila žalosna jer joj je počupan jedan brk. Iza mace je u redu već čekala žirafa koja je nekoć mogla svirati lijepe pjesme i note, ali sada je njena baterija visila i vukla ju je za sobom.
Žice su je stezale i nije se mogla slobodno kretati. I ona se požalila djevojčici Dori.
Pauk koji je nekoć imao osam nogu, sada je imao jednu manje i sumnjao je da bi se mogao penjati kao prije. Dobra vila, koja je čekala da dobije ulogu u kućnom kazalištu nikako da dobije ulogu i zbog toga se ražalostila. Nije mogla upotrijebiti svoj čarobni štapić, a njena predivna plava haljina bila je uprljana od čokolade.
Kad je jutro svanulo Dora je pogledala svoje igračke kako leže posvuda na podu i sjetila se kako su tužne. Zamolila je mamu da poprave ono što se moglo poraviti i nježno ih spremila u njihovu kutiju.
Životinje su bile zadovoljne jer ih je sada djevojčica čuvala.

Napisala Sandra Sabljak sandoradra@gmail.com

Prethodni članakLagane laži (II)
Sljedeći članakJastučić za lijepe snove