Tete pričalice u Klaićevoj

0
273

Što vam treba kad ste tužni? Dobra priča da odagnate tužne misli - sigurno je jedna od poželjnijih stvari. Znaju to "tete pričalice" - volonterke koje djeci u Klaievoj pričanjem i čitanjem priča pomažu da lakše prebrode bolničke dane!


- Naš projekt „Ispričat ću ti priču“ krenuo je prije malo više od dvije godine, a cilj je bio terapeutski rad s djecom kroz pričanje priča. Voditeljica projekta je psihologinja Marta Benko sa Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Danas na projeku radi 6 predanih volonterki, studentica psihologije, koje svojim trudom i vremenom pokušavaju donijeti osmijeh na lica mališana. One su: Mirna Čagalj, Lucija Čoga, Antonia Ćosić, Ivana Glavaš, Katarina Lončarić i Ana Mužak.


Svojim pričama, nastojimo udaljiti djecu od prostorija bolnice i odvesti ih u svijet mašte, u kojem će, pa makar na par sati, letjeti s leptirima, pobjeđivati zmajeve, utrkivati se s prinčevima ili plesati s princezama - ispričale su nam skromno tete pričalice.
A mi možemo dodati samo da im skidamo kapu i pozdravljamo sve ovakve i slične ideje.

Lajkajte ih na FB!

Prethodni članakBožićne Pritt čestitke
Sljedeći članakp.s. Ne zaboravi ljubav