Traži se osoba za čuvanje djeteta

0
72

Za dijete u prvoj godini: ležerna i opuštena osoba koja će s ljubavlju voditi brigu o bebi. Treba uživati u tome da ju njiše, mazi te da je svaka tri sata premotava, a potom strpljivo drži i hrani dvadesetak minuta. Treba rano ustajati i imati lagan san. Rad u svim smjenama. Bez mogućnosti napredovanja. Nikakva diploma nije potrebna.

Za dijete u drugoj i trećoj godini: sportski tip, u dobroj formi, odličnih refleksa. Potrebna velika energija i beskrajno strpljenje. Prijeko potrebno poznavanje prve pomoći. Radni dan 15 sati – bez stanke za ručak ili kavu (osim ako dijete spava). Potrebna velika koncentracija za obavljanje poslova u uvjetima raznovrsnog ometanja pažnje. Vozačka je dozvola prednost.

Za dijete u četvrtoj, petoj i šestoj godini
: stručnjak u podučavanju male djece koji će osigurati poticajno, kreativno okruženje za učenje, pun ljubavi, prilagođen predškolskom uzrastu. Poželjno iskustvo u podučavanju umjetnosti, glazbe, sporta. Jedan strani jezik obavezan. Prednost poznavateljici dječje psihologije, lingvistike i Montessori metode.

Za dijete od sedme do dvanaeste godine:
prilika stručnjakinjama za sport i rekreaciju. Ulogu majke valja obavljati u radnoj sobi., blagovaonici i susjedstvu. Nužne komunikacijske vještine radi izlaženja na kraj s učiteljima, ravnateljem škole i drugim roditeljima. Podrazumijeva se spremnost za razgovore o seksu, kao i o novoj matematici. Ne smije imati prigovore na blato, kolekcije kukaca i djecu iz susjedstva.

Za pubertetliju (13-15 godina):
specijalist za adolescentsku psihologiju s iskustvom u pripremanju velikih količina hrane. Nagluhost ne smeta. Tolerancija nužna. Taktičnost, tj. sposobnost uočavanja trenutaka kad je najbolje nestati – nužna.

Za osamnaestogodišnjaka:
financijer koji će osiguravati novac, odjeću, CD, a po mogućnosti i automobil. Savjeti nepotrebni. Posao je na neodređeno vrijeme. Kandidatkinja ima dovoljno vremena za dodatni posao koji će donositi dobre prihode.

pripremila Sanja Beraković
ilustracije Zrinka Ostović

Prema Canfield i sur: «Melem za žensku dušu»
(preneseno iz knjige «Lijepo je biti roditelj» Jadranka Delač Hrupelj, Dubravka Miljković, Goranka Lugomer Armano i sur.)

Prethodni članakNovi pravilnik o dječjoj hrani
Sljedeći članakDadilje.net - najbrži put do teta čuvalica