Upomoć, D je zbrisalo!

0
51

„Neću, ne volim slovo D!“, još jednom je glasno povikao Davor. Već je sat vremena sjedio za svojim radnim stolom, nad pisankom za prvi razred i odbijao pisati zadaću. Mama mu je lijepo objasnila zašto je važno ići u školu i naučiti pisati slova, ali on je još uvijek odbijao poslušati. A trebalo je samo lijepim rukopisom, onako kako su toga dana učili u školi, ispisati dva reda velikih slova D.

Napokon se činilo da je mama popustila. Dopustila je Davoru da ode spavati, a pisanka je ostala na stolu neispisana…
Zadovoljan, misleći da je pobijedio, Davor je usnuo u svome krevetu. Čim je mališan zatvorio oči, poletješe listovi pisanke, zašuštaše u noćnoj tišini i iskočiše slova u Davorovu sobu! Slovo A skočilo je u džep Davorovih hlača, slovo B skrilo se u posljednjoj ladici stola, C se udobno smjestilo u čašu s olovkama, Č je upalo u školsku torbu, a Ć se skotrljalo u ladicu s čarapama. No, gdje je D?
D je toliko snažno skočilo iz pisanke, žalosno zbog Davorovih riječi, da je dospjelo čak do kuhinje i palo na Šarenkov rep! Šarenko je Davorov pas koji uvijek spava pod kuhinjskim stolom. Misleći da je to netko od ukućana bacio kakav ukusan zalogaj, Šarenko otvori usta i pojede slovo D dok si rekao keks!
Tako slova dočekaše jutro…

Ujutro Davor protrlja oči i zadovoljno se protegne u krevetu. „Lavore, Lavore!“, začu neko čudno dozivanje. Kakav sad lavor, kakve kante i posude? Ubrzo shvati da to mama pokušava dozvati njega. „Molim? Mene zoveš? Pa ja se ne zovem Lavor, nego ..“, pokuša Davor izgovoriti svoje ime, no glas D nikako nije htio preko njegovih usana! Slovo D se stvarno naljutilo na dječaka, čak je i glasu D zabranilo da se javlja!
I nasta strka i panika! Mama mu je zavirivala u usta u da vidi boli li ga što kad ne može izgovoriti D. Tata je listao medicinske knjige u potrazi za rješenjem, a Davor je tužno gledao kroz prozor… Samo je mala seka Sonja puzala Davorovom sobom i slučajno naletjela na slovo Č koje je malo virilo iz školske torbe. Odmah im je sve postalo jasno i bacili su se u potragu za ostalim slovima. Tek oko ručka pronađoše sva slova i vratiše ih u pisanku. Sva osim nestaloga D…

Hoće li Davor zauvijek ostati Lavor? Kako će se pojaviti u školi? Tko će spasiti slovo D iz Šarenkovih usta? Hoće li Šarenko preživjeti? U sljedećem nastavku…

Napisala: Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakPark
Sljedeći članakŠarenko je spasitelj!