Vaga

0
3731

VAGA - dijete
23.rujna - 22. listopada
Prvi horoskopski, muški i vladajući znak
Element: Zrak
Planet: Venera
Vaše dijete rođeno između 23.rujna i 22. listopada, trenutak kada Sunce ulazi u znak Vage, pripadnik je ovog znaka, vođeno planetom Venerom koji simbolizira ljubav, radost, ljepotu, umjetnost, istinu, društvenost, potrebu za drugima. Dakle, vaše dijete neće živjeti zatvoreno u svome svijetu, daleko od uživanja, bježeći od kontakta s drugima. Vaga je na sredini između dva poluciklusa, simbolizira i pravdu. Dijete Vaga je vrlo ugodno, šarmantno, obožava lijepo i dobro. Prilično je neodlučno i bit će problem kad bude trebalo birati zanimanje. Ono ima neobičnu potrebu za ravnotežom, teško bira, riskirajući biti ranjeno ili ući s nekim u sukob.

Dijete Vaga voli životne radosti, privučeno nekim idealom. Neodlučno, zna da se mora boriti za zadovoljstvo i uživanje, ulagati napor, odlučiti se. Ako ne uspije ostvariti neke ideale, ono se obeshrabruje, pomirivši se s tim da je to za njega preteško Ovo dijete teži najvećim visinama i doseže ih, pa zbog toga i ne može napraviti izbor; ono traži jedan svijet napravljen od nijansi i misli da bi se ljudska bića mogla izmiješati, združiti. Ono ne želi rat, ali dirne li netko u njegov mir, bit će iznenađen njegovom količinom snage kojom se bori protiv nepravde.

Dječak – Vaga, voljet će umjetnost, ljepotu i sklad, čuvajući muževnost, dok će se djevojčice - Vage koristiti duhom da bi dosegle duhovne visine, tradicionalno rezervirane za muškarce, ne prestajući uživati u sreći što su ženska bića, jer je Vaga sinonim za ljepotu.

 

INTELIGENCIJA

 

Vaše dijete Vaga, kao i svi zračni znaci, posebno je koncentrirano na mentalno područje. Njegova je želja pronaći odgovor na svako pitanje koje mu je zanimljivo. Ono poštuje svačije mišljenje, osim ako se potpuno ne kosi s njegovim. Nadareno prirodnim talentom za argumentiranje svojih stavova, ono ima osobinu i moć ući u svaku bitku i braniti dvije suprotne ideje, ne vjerujući u njih stvarno, jer je u stanju prelaziti i na suprotnu stranu. Uvijek nalazi načina da se opravda, jer ima argumente, što pokazuje da uvijek traži koegzistenciju između dvije suprotnosti. Diplomat i borac za pravdu, mali podanik ovoga znaka zna da se svi ratovi završavaju svađama, mirom i kompromisom.

 

LJUBAV

 

Osjećaji male Vage pokazuju se otvoreno, ona ne zna pronaći ravnotežu između ljubavi koju joj pružate i svega što voli, ona je zaljubljena u sve - cvijet, zemlju, prijatelja, mačku, crvenu ribicu, lijepu haljinu. Ona će vam izraziti ljubav, šarmirati vas, što joj prilično uspijeva. Nježna, pažljiva, ona ima osjećaj za ljudske odnose, kao i za međusobnu naklonost. Ona se često miri s vašim manama, iako ih zna i kritizirati. Ona je ponosna kad je pokraj vas, osobito ako ste elegantni, profinjeni, umjetnik, pod uvjetom da vam ne zavidi. Ona voli ljepotu u svim oblicima i uvijek će biti dirnuta vašim izgledom, ponekad i pomalo ljubomorna.

Da bi se normalno razvila u mentalnom pogledu, u kući treba vladati red i mir; atmosfera mora biti skladna, a sloga sa bližnjima potpuna. Svađe, vulgarnost, scene ljubomore i dr., duboko i ozbiljno je potresaju. Suočena s eksplozivnim situacijama, ona gubi ravnotežu i postaje vrlo krhka, slabašna i nesigurna. Za nju ljubav nije plač, jecaj i drama. Malo dijete Vaga ima veliku potrebu za komunikacijom, druženjem; voli imati skladne odnose s drugima, pa ne može zamisliti da odrasli mogu biti bijesni i drski. Ako posvjedoči stresnom prizoru, ovo dijete će zauvijek ostati traumatizirano.

 

PRIJATELJSTVO

 

To je tip prilično društvenog i maštovitog djeteta koje voli kontakte, druženja i ne podnosi samoću. Ono osjeća i razumije druge, ima potrebu za njima. Ne zna reći "ne", iz straha da ne povrijedi druge; ono riskira da ga drugi iskorištavaju, jer je uslužno, iako zna i sve staviti „na vagu". Male Vage se osjećaju vrlo ugodno među djecom suprotnog spola. Dijete Vaga je osjetljivo na kritiku, bez obzira je li je zaslužilo ili ne. Ljubavi mu nikada nije dovoljno, traži mnogo pažnje i zna biti vrlo ljubomorno, što je kod njega jedna od najizraženijih osobina. Na sve zna biti podjednako ljubomorno: prijatelje, braću, sestre, kasnije i partnera.

Dijete Vaga je priličan idealist koji sanja o svijetu lijepih odnosa i druženja, prihvaćanja tuđeg mišljenja. Ono ne voli prisilne odnose, već mirne i prijateljske. Ovo dijete nije nadareno nekom pretjeranom voljom niti naporom. Da bi bilo voljno, treba nešto mnogo željeti. Ono voli raspravljati, dijeliti savjete. Ono važe i mjeri, s osjećajem za pravu istinu.

 

ODGOJ

 

Dragi roditelji, vaše dijete Vagu naučite postupnom naporu, ali budite strogi i energični. Mekši odgoj će ga onemogućiti da se snalazi samo, ono će se oslanjati na druge, plakat će, cmizdriti. Utješite ga, pustite ga da se odmara, ali ga i naučite da radi. Tako ćete ga naučiti da osjeti radosti napora i prevladavanja svih teškoća. Obožavat će lijepo, dobro, „šik“, druge oko sebe, duh, zadovoljstvo. Zato ga od ranog djetinjstva učite da pravi izbor, da se odlučuje. Tako ćete mu pomoći da kasnije ne pati zbog svojih kroničnih oklijevanja i strepnji.

 

OBRAZOVANJE

 

Ovo dijete želi da se između njegovog učitelja i njega učvrsti veza puna ljubavi. Ako osjeti da toga neće biti, ono se zna ulijeniti, radi samo ono što mora, a njegovi rezultati su tada u skladu sa poljuljanim samopoštovanjem. Pošto je razapeta između idealnog svijeta i želje za lijepim životom, trebali biste joj ukazati na to da je napor ipak izvor zadovoljstva koji vodi do rezultata, jer njezina je volja prilično slaba. Vaga se brzo obeshrabruje, posebno kad se suoči s nekim težim zadatkom, ona vjeruje da neće nikada uspjeti. Budite nježni, ali i strogi. Treba shvatiti da je za postizanje cilja potrebno mnogo napora i žrtava, da bi se naposljetku došlo do pobjede. Grupni rad je stimulira, jer ona uvijek ima potrebu za društvom, pa se tako i prepušta uspješnoj akciji.

 

IGRE

 

Djevojčice - Vage se vole igrati s lutkama (najljepšim, naravno), one ih oblače u lijepe haljinice, koje same šivaju, češljaju im dugu kosu, kupaju ih. Vole se šminkati pred ogledalom, lakirati nokte, biti kao mama ... Vrhunac sreće za nju bit će kada se popne na vaše visoke štikle. Dječaci - Vage su dobri timski igrači, a kasnije veliki stvaratelji. Imaju razvijen smisao za diplomaciju.

 

SPORTOVI

 

Ovo se dijete užasava grubih sportova, voli jedino vožnje biciklom, duge šetnje, gimnastiku, plivanje i druge sportove na čistom zraku. Cijeni pokrete tijela kao i neke igre koje pridonose opuštanju, eleganciji i ljepoti tijela, pa i one koje zahtijevaju živahnost i vještinu.

 

ZDRAVLJE

 

Slabe točke Vage su jetra, prepone i živčani sustav.Vaša mala vaga neprestano traži dokaze ljubavi i ravnoteže, kao između dvije vatre. Osjećaji i sukobi je uništavaju, jer je to dijete psihički vrlo krhko, slabo. Zdravlje mu nije loše, ali se brzo umara, pa to treba imati u vidu i ne zahtijevati prevelike napore. Neka bude u svom mirnom kutku, bez buke i svađa, bez televizije i drugih stvari koje remete mir. Vaga je znak ravnoteže u svakom pogledu, pa zato ne smije ni u čemu pretjerivati. Osjetljive jetre i bubrega, često žedni, imaju potrebu za fosfatom i jodom (rotkva i drugo povrće, školjke i dr.)

 

POZNATI ROĐENI U ZNAKU VAGE:

 

Virgilije, Yves Montand, Nobel, F. Lizst, G.Verdi, B. Bardot, Ljermontov, Nietzsche, Ghandi, Ivo Pogorelić

Prema izvoru www.vrticiportal.com

Prethodni članakDjevica
Sljedeći članakŠkorpion