Vatroslav Kuliš oslikava olupinu na samoborskom trgu

0
201

kulis oslikavanje vozila 4

Poznati slogan ove “zelene” akcije povodom Dana planeta Zemlje je “Mijenjam kremšnitu za olupinu!”

 

 

Ove će godine Turistička zajednica grada Samobora povodom Dana planeta Zemlje na središnjem gradskom trgu postaviti olupinu koju su učenici Područne škole u Noršić selu, zajedno sa svojim učiteljima i aktivistima iz Udruge Zelene stope izvukli iz Samoborskog gorja, Noršičke Plešivice i time učinili još jedan korak u očuvanju okoliša i prirode.

kulis oslikavanje vozila 2Djeca će slikati "mrtvu prirodu"
Olupina će biti postavljena u petak, 25. travnja, a vrijedni će mališani od 10:00 do 12:00 sati pod vodstvom čuvenog slikara Vatroslava Kuliša naučiti slikati „mrtvu prirodu“.  Po završetku svi će se zasladiti sa samoborskim kremšnitama uz poznati zeleni slogan ove akcije "Mijenjam kremšnitu za olupinu".
kulis oslikavanje vozila 3Slikar i grafičar Vatroslav  Kuliš član je udruge Zelene stope te se pridružuje zajedničkim naporima  sa željom  živimo u  zdravom i čistom okolišu.   Akcija  uklanjanja  olupina kojoj je idejni začetnik Romeo Ibrišević,  započela je upravo  u Samoboru  prije  10 godina , a  do  sada je iz  prirode uklonjeno i na reciklažu odvezeno više od  15 000 auto olupina.kulis oslikavanje vozila
[highlight]www.tz-samobor.hr[/highlight]

Prethodni članakMatite Olovčice - crtačko ljubavna priča mame i tri kćeri
Sljedeći članak20 godina rada Waldorfske škole u Zagrebu