View: Post view - Djeciji biseri

 • Vesela čekaonica za djecu u Zaprešiću

  Strah od liječnika? Ne i u veseloj čekaonici za pedijatriju zaprešićkog Doma zdravlja!

  Bijeli zidovi čekaonice oslikani su šarenim motivima koji će mališanima uljepšati trenutke čekanja na odabranog pedijatra, ali ih i opustiti ukoliko osjećaju strah od liječničkog pregleda. Zaprešićku djecu ovim je zanimljivim poklonom razveselio brend Prospan, biljni sirup protiv kašlja, kojeg u Hrvatskoj zastupa tvrtka Salveo d.o.o.
  Iako je okruženje u pedijatrijskim ordinacijama prijateljsko, dječji strah od liječnika je gotovo uobičajen i rijetko koje dijete ne strahuje od pregleda.
  „Svi smo kao djeca ponekad osjećali grč prije ulaska u ordinaciju pa našim najmlađima želimo olakšati taj osjećaj i osnažiti njihovo povjerenje u liječnika pedijatra. Nadamo se da će vesela čekaonica u Zaprešiću biti mjesto koje će i djecu i njihove roditelje nasmijati i opustiti prije ulaska u ordinaciju, kao i mjesto na koje će se rado vraćati kad god zatrebaju liječničku pomoć“, pojašnjava Mario Galzina iz tvrtke Salveo.

  Zaprešićki pedijatri uz ravnatelja Doma zdravlja s oduševljenjem su prihvatili
  zamisao o uređenju dječje čekaonice.
  „Djeca su oduševljena novim izgledom vesele čekaonice. Čim kroče u osvježeni, šareni prostor otkrivaju pojedinosti maštovitih crteža. Strah od pregleda i bolesti lakše je savladiv ako dijete ima pozitivan stav već pri dolasku u ordinaciju, a iznimno je važna i uloga roditelja koji poput kompasa djetetu trebaju pokazivati pravilne reakcije na životne situacije kao što su reakcije na bol i injekcije. Roditeljima često savjetujemo da djeci unaprijed mirno kažu ako će neki od zahvat biti malo neugodan, kako se djeca ne bi iznenadila i izgubila povjerenje i u njih i u liječnike. Najvažnije je da djeca znaju kako ćemi im mi liječnici pomoći da ozdrave, tu smo radi njih.“, savjetuje ravnatelj zaprešičkog Doma zdravlja Vinko Vučetić, dr.med.spec.radiolog.

  Oslikavanje vesele čekaonice dječjeg dispanzera u Zaprešiću vodoperivim, neškodljivim premazima uz uređenje prostora trajalo je ukupno tri tjedna. U tu svrhu angažirana je zidoslikarica Martina Galjan čija je specijalnost upravo maštovito oslikavanje prostora:

  „Poziv iz Prospana za oslikavanjem dječje čekaonice me iznimno razveselio. Poneka dječica su već vidjela iscrtane šarene motive kućica, ptičica i oblaka i nisu krila svoje oduševljenje. Čekaonice za liječničke preglede su uglavnom bijele boje koja često djeluje sterilno i prazno, ostavljajući djeci u percepciji prostora dovoljno mjesta za razvijanje strahova od pregleda koji ih čeka. Stoga smo upotrijebili šarene ali umirujuće boje poput zelene boje trave i plave boje neba, uz šarene motive koji mogu razigrati dječju maštu i skrenuti njihove misli od pregleda koji im slijedi. Prema reakcijama mališana Prospan je uspio u ovoj plemenitoj namjeri!“, napominje Galjan.

  Osim što će omogućiti opuštenije posjete zaprešićke djece liječniku, Prospan olakšava i najčešće tegobe u dječjoj dobi – kašalj i druge poteškoće vezane uz dišne putove. Prospan je jedini biljni sirup koji ima znanstveno dokazan mehanizam djelovanja na staničnoj razini i ujedno jedini proizvod koji se može koristiti i kod suhog i kod produktivnog kašlja. Djelotvornost i neškodljivost Prospana su i znanstveno dokazani , a kvalitetu su prepoznali i roditelji zbog čijeg je povjerenja Prospan već 15 godina prvi izbor prilikom liječenja kašlja kod djece, ali i kod odraslih.

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Tjedan ADHD-a u Hrvatskoj 06.-13.10.

  Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Ove godine udruga Buđenje organizira Tjedan ADHD-a u razdoblju od 06. do 13.10. Diljem Hrvatske održavati će se predavanja o ADHD-u, kontroverzama i zanimljivostima ADHD-a i sve ispričano kroz osobno iskustvo predavača Marka Fereka. Također, povodom Tjedna ADHD-a udruga Buđenje u suradnji sa Studiom Smijeha organizira HumanitarnuStand Up Comedy Večer gdje sav prihod od ulaznica ide u Gradionice –terapeutske igre za djecu s ADHD-om.

  ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3-8% školske djece Glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.

  Lista predavanja “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo”:

  07.10.2013. Varaždin u 18 sati, Palača Hercer
  08.10.2013. Legrad (blizu Koprivnice) u 18 sati, Društveni dom
  09.10.2013. Zagreb u 19 sati, Klinika za dječje bolesti, Klaićeva 16
  14.10.2013. Split u 18 sati, Gradska knjižnica Marko Marulić
  17.10.2013. Slavonski Brod u 18 sati, Gradska knjižnica Slavonski Brod
  22.10.2013. Daruvar u 19 sati, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
  (iako Tjedan ADHD-a traje do 13.10. zbog velikog interesa neka predavanja će se održati izvan Tjedna ADHD-a)

  Ulaz na predavanja je besplatan!

  05.10.2013. Studio Smijeha, Vlaška 92 u 20.30 sati Humanitarna Stand Up Comedy Večer
  Udruga Buđenje u suradnji sa Studiom Smijeha organizira Humanitarnu Večer Stand Up Komedije 05.10. u 20.30 sati u Vlaškoj 92. Cijena ulaznice 30 kuna. Sav prihod od ulaznica ide u Gradionice – terapeutske igre za djecu s ADHD-om.

  Na knjigu “Hiperaktivni sanjari – bolij, lošiji, drugačiji” autora Marka Fereka (IV. Izdanje) udruga Buđenje za vrijeme trajanja Tjedna ADHD-a osigurava popust od 15%.

  Seminar „Put samopouzdanja – probijanje zidova“

  „Put samopouzdanja – probijanje zidova“ jemodel koji služi za podizanje samopouzdanja, a nastao je na temelju brojnih strategija i alata koje je Marko Ferek primjenjivao u podizanju vlastitog samopouzdanja.

  U seminaru „Put samopuzdanja“ Marko Ferek pokazuje zamke percepcije, kako se nositi s lošim danom i negativnim mislima, kako razbiti strahove te na koji način se nositi s osjećajima brige i straha. Seminar nam pruža konkretne metode za vraćanje kontrole nad vlastitim životom, za podizanje razine energije i povećanje samopouzdanja

  25.09.2013. Zagreb, 19 do 21 sati, Ilica 107
  16.10.2013. Zagreb, 18 do 20 sati, Ilica 107
  15.10.2013. Split, 18 do 20 sati, Info zona, Jerina 1
  18.10.2013. Slavonski Brod, 18 do 20 sati, Gradska knjižnica Slavonski Brod
  19.10.2013. Osijek, 10 do 12 sati, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

  www.budenje.hr

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Čuvari snova - jedinstveni, šarmantni, s dušom...


  ČUVARI SNOVA proizvodi su za ljude koji vole biti okruženi stvarima koje imaju dušu :). Svi predmeti kućne izrade, bilo gdje bili izrađeni, imaju poseban šarm i doista su osobni i posebni, a domu u kojem jesu daju specifičan ugođaj.


  - ČUVARE SNOVA stvaramo s ljubavlju pretvarajući naše i vaše snove u opipljivu stvarnost. Želimo da ČUVARI SNOVA, kad ih “pošaljemo u svijet”, zrače ljubavlju i donose radost svakome tko dođe u dodir s njima - kaže Renata Domazet, čuvari(ca) snova i nastavlja:
  Mala kućna radionica


  - ČUVARI SNOVA nastaju svaki posebno u maloj kućnoj radionici, praktički za kuhinjskim stolom i u krugu moje male obitelji. Ne postoji velika serijska proizvodnja niti išta slično tome. Izrađujemo ih sa željom da svaki proizvod donese radost onom tko ga ima ili koristi.
  Radimo ih s ljubavlju. Svaka se naša aplikacija izrezuje ručno... Ne postoje šablone. Svaka aplikacija, ma koliko slična bila ipak je DRUGAČIJA. Kad naručite proizvod ČUVARA SNOVA možete biti sigurni da nitko na ovoj našoj lijepoj zelenoj planeti nema ISTI takav...
  Ne šivamo konfekcijski ni serijski

  Važno je znati da u našoj radionici ne šivamo konfekcijski ni serijski te ako želite takav proizvod moraćete ga potražiti negdje drugdje. Svatko tko naruči bilo koji proizvod ČUVARA SNOVA mora biti svjestan da naši proizvodi nisu konfekcijski savršeni, ali zapravo ni ne trebaju biti - smatramo kako im njihova sitna nesavršenstva, poput kojeg zaostalog končića ili šarmantnog nesavršenog vintage otiska, daju dodatnu draž... tako nesavršeni postaju bliži ljudima koji ih dobiju ili koriste, a koji ni sami nisu savršeni, ali su baš kao i ČUVARI SNOVA - unikatni i jedinstveni.


  - Ako za sebe ili nekog koga volite tražite jedinstven proizvod u koji je uloženo puno ljubavi i vremena i sviđaju vam se proizvodi koji imaju dušu, prolistajte naš katalog i sigurno ćete naći nešto za sebe ili nekog kog volite - poručila je na kraju Renata Domazet.

  Potražite ove proizvode na Facebooku

  Cuvari Snova

  ili prelistajte njihov katalog
  Link na katalog potražite ovdje

  Čuvari snova - katalog i cjenik

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Terapija igrom pomaže da dijete proradi svoje osjećaje i probleme

  Jean Piaget, poznati psiholog i razvojni biolog izjavio je kako „Možemo biti sigurni da će se sva događanja u djetetovu životu – i ugodna i neugodna, odraziti na njegovu igračku.“ Drugim riječima, može se reći da sve ono što se djetetu dogodi, od samog početka njegova života, ostavlja trag na njemu.

  Velik dio toga dijete niti ne zapamti na svjesnoj razini. Stoga je teško s djetetom pričati o tome što ga muči, ima li neke nezadovoljene potrebe ili na koje emocionalne potrebe mu nije adekvatno odgovoreno.

  Roditelji ponekad vrlo jasno osjete posljedice nezadovoljavajućeg odnosa s djetetom - dijete može iskazivati nepoželjna ponašanja, ne poštivati granice, djelovati ljuto ili frustrirano bez da roditelj zna podlogu toga. Također, moguće je da se kao posljedica neprorađenih problema djeteta javljaju i određene fiziološke reakcije (npr. tikovi, nemogućnost zadržavanja stolice ili mokraće, tepanje u govoru...).
  S obzirom na to, javljaju se pitanja poput: Kako onda pomoći djetetu kada ga ne razumijemo? Kako otkriti što ga muči? Što je u podlozi nezadovoljavajućeg odnosa s djetetom?

  >> Pročitajte isto: Terapija igrom pomaže djeci razvedenih roditelja

  Kako bi se odgovorilo na ova pitanja važno je djetetu pružiti primjeren način izražavanja i uvjete u kojima će se osjećati dovoljno sigurno, ali i dovoljno slobodno da izrazi svoj unutarnji svijet. Kao što znamo, djetetov prirodan način izražavanja jest putem igre. Neki kažu kako su igračke djetetove riječi, a dječja igra priča koju nam dijete priča. Da bi što bolje razumjeli dječju igru važno je uočiti teme koje se javljaju u igri te njihovo potencijalno značenje, kao i nijanse djetetovih osjećaja koji se kroz igru izmjenjuju.

  Jedan od načina kako naučiti prepoznavati teme, osjećaje te njihovo potencijalno značenje je i putem edukacije Terapija igrom za roditelje. (Pročitajte više o Terapiji igrom na našoj stranici). Na ovoj edukaciji roditelji u maloj skupini uče osnovne principe terapije igrom kako bi se kod kuće, jednom tjedno u trajanju od 30 minuta mogli igrati s djetetom na poseban način. Taj način je poseban jer u tih pola sata igranja vrijede drugačija pravila od onih u svakodnevnom odnosu s djetetom. Roditelj koristi posebne vještine čije korištenje djetetu omogućuje da se osjeća sigurnim, ali i slobodnim izraziti se kroz igru. Uz to, roditeljeva pažnja je tada potpuno posvećena djetetu i roditelj tada empatičkim reflektiranjem osjećaja, misli i ponašanjašalje djetetu poruku da je ovdje, da mu je važno što dijete osjeća i da ga prihvaća.

  >> Pročitajte isto: Terapija igrom pomaže da dijete proradi svoje osjećaje i probleme

  Neki od principa terapije igrom usmjerene na djete jesu da je:

  Fokus na dijete više nego na na problem.
  Ponekad kada se javi problem imamo tendenciju fokusirati se isključivo na rješavanje tog konkretnog problema, a pri tome se gubi fokus s djeteta u cjelini. Na taj način može se stvoriti dodatni pritisak na dijete te može doći do kontra efekta – da problem postane još izraženiji.

  Fokus na sadašnjost više nego na prošlost.
  Iako prošlost igra važnu ulogu u oblikovanju svake osobe, u komunikaciji i radu s djetetom važno je sagledati ga sada i ovdje. Što je to s čime se trenutno nosi? Što je to što mu sada treba?

  Fokus na osjećaje više nego na misli ili ponašanja.
  Često se problemi pojavljuju u obliku nekih nepoželjnih ponašanja pa se stoga rješavanjem problema smatra suzbijanje tih ponašanja. Pri tome se zaboravlja da su upravo emocije naši pokretači i da su one te koje sa sobom nose određenu energiju koja se onda kroz različite ponašajne kanale ispoljava na van. Zato je važnije i učinkovitije ako se radi na emocijama ili potrebama koje su u podlozi nekog ponašanja, a ne na samom ponašanju.

  Fokus na razumijevanje više nego na objašnjavanje.
  Da bismo pomogli djetetu da se lakše nosi s nekim izazovom puno je važnije da mu pri tome iskažemo razumijevanje njegovih misli, osjećaja i potreba nego da mu objašnjavamo što je to što se događa.

  Fokus na prihvaćanje više nego na ispravljanje.
  Neke osobine djeteta koje su u nekoj situaciji otežavajuće, u nekoj drugoj situaciji mogu biti izrazito korisne. Zato je važno prihvatiti one osobine koje ne otežavaju značajno svakodnevicu djetetu i Vama te korigirati samo one koje zaista nisu dobre za funkcioniranje djeteta.

  • Fokus na djetetovu mudrost i vođenje više nego na znanje terapeuta ili roditelja.
  Svako dijete ima potencijal i unutarnji pokretač koji će mu, u dobrim uvjetima, omogućiti da proradi svoje probleme i nađe adekvatno rješenje. Stoga je efikasniji način ako se djetetu stvore uvjeti da samo dođe do rješenja i prorađuje one stvari koje samo (na svjesnoj ili nesvjesnoj razini) procijeni bitnima, nego da odrasli odlučuju koji će to put biti.

  Ukoliko imate želju naučiti terapeutske vještine igranja koje zatim možete koristiti kod kuće u igri s djetetom, prijavite se na program Terapija igrom za roditelje u Centru Proventus u Zagrebu.

  Autorica: Tea Knežević, magistra psihologije, praktičarka terapije igrom

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Mali sportaši velikog srca 2013.

  Jedinstveni humanitarno – sportski događaj ”Mali sportaši velikog srca 2013.“ održava se u subotu, 21. prosinca 2013. godine u 12.00 sati u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole ”Vladimir Prelog“, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb.


  Organizator događaja, Društvo športske rekreacije ”Mali športaši“, organizira ovu zanimljivu priredbu već sedmu godinu za redom.
  Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i akademijama i zabave s našim gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.
  Svaki mali sportaš koji sudjeluje na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasove kuće Svete Terezije od malog Isusa, Vrhovec i djecu iz kuće Svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.
  Osim igračaka, roditelji nerjetko donose razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.
  Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu naše članove od malena senzibiliziramo i educiramo o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najbotrebnija. Sve navedeno radimo kroz igru, zabavu, obilje smijeha i pozitivnih predblagdanskih vibracija.
  Ovaj događaj će okupiti:
  • oko 500 djece predškolskog uzrasta, polaznika programa “Mali sportaši”
  • 800 – 1000 roditelja, rodbine, prijatelja…
  • 30 trenera
  • 30 volontera

  Za dodatne informacije i detalje o događaju slobodno nas kontaktirajte na dolje navedene kontakte. Više o “Malim sportašima” i događaju saznajte na internet stranici: www.malisportasi.hr

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • p.s. Ne zaboravi ljubav

  Kod mene ništa posebno. Učim napamet zakone i propise, pravilnike i statute za stručni ispit, već drugi put u životu. Mislim da to nije fer, ali kao što kažu pametni ljudi: „Ne dao Bog većeg zla!“

  Inače, misli mi lete i teško se koncentriram, a kako je u zdravom tijelu zdrav duh dobro su mi došle nogometne aktivnosti mojeg Prvorođenog.
  Često u zadnje vrijeme vikende provodim na nogometnim igralištima i gledam utakmice. Ne samo subotom, nego i nedjeljom.
  Teletsbis za nogomet
  Teško je ne podržavati dijete u onome što voli, a još teže je podržavati sebe da zavolim ono što ne volim.
  Ipak, možda ne bi bilo loše da ponekad, barem na utakmicama gdje ima roditelja koji razumiju i vole nogomet, mogu šutjeti. Ali ne mogu, pa kažem svakakve gluposti.
  Nakon što me jedna mama prozvala „teletabisom“ za nogomet (ipak sam više tele nego tabis!), odmah poduzimam korake da mi sin ne bi bio istraumatizirani, nego normalni nogometaš i pitam svoju nogometnu nadu je li mu neugodno što se njegovoj mami rugaju.
  "Nije. Pa, ne rugaju se meni, nego tebi!" - dočekao me odgovor.
  Nauka zvana roditeljstvo
  Drago mi je da dječarac nije bezveznjak, nego nogometaš siguran u sebe pa dijete rezonira zrelije od mame.
  Cijelo me vrijeme, zapravo, u tom mojem angažmanu oko aktivnosti djece nešto smeta.
  Ne znam točno što, a kako previše toga moram držati u glavi, odlučila sam popisati činjenice:
  1. Oko djece se radi nauka.
  2. Volim svoju djecu neizmjerno kao i svi roditelji koje poznajem, iako me srce boli jer znam da postoje i oni koji svoju djecu ne vole.
  3. Od roditelja se vrlo često rade državni neprijatelji, pa se analiziraju njihove namjere, postupci, njihova ljubav za djecu, tonalitet kojim se obraćaju djeci, analizira se postotak krivice roditelja za to što su djeca ovakva ili onakva.
  4. S druge strane, roditelji vrlo često sumnjaju u ispravnost odluka učitelja, profesora, teta u vrtiću i trenera.
  5. S jedne strane, roditelji se žale što ih se stalno usmjerava, upućuje kako da odgajaju vlastito dijete, proziva za krivi odgoj, za sve što je pogrešno u društvu, a s druge strane oni isto to rade učiteljima i odgajateljima njihove djece.
  6. Preispituju se tako, unakrsno, odluke, kriteriji o ocjenjivanju, radno vrijeme učitelja i roditelja, tko više radi i tko s djecom provodi koliko vremena, pišu se tužbe i izgovaraju se žalbe.
  Tko tu kome (ne)vjeruje?
  Tko tu kome ne vjeruje ili zašto nitko nema povjerenja ni u koga?
  I, kako se to dogodilo meni?
  Naravno da se vraćam na svoje djetinjstvo. Tamo sam bila i to sam odradila.
  Znam da su sad drugačija vremena.
  I da se sve mijenja.
  „Stalna na tom svijetu samo mijena jest!“

  Sa mnom nitko nije osmišljavo nedjeljne izlete, ni razgovarao o promjenama u prirodi. Nitko nije sa mnom u kinu odgledao na desetke crtanih filmova i poslije ih analizirao.
  Mojem su tati, recimo, ocjene bile važne, ali nije rješavao moju zaključnu jedinicu iz engleskog na polugodištu 2. srednje, to sam odradila sama i nije mi bilo lako. On je samo očekivao rezultate.
  Ne znam puno roditelja koje svoje srednjoškolsko dijete (o osnovnoj školi neću ni govoriti!) pušta da se samo bori, da samo uči, piše referate, ispravlja ocjene.
  Neću ni govoriti o tome da sam kroz srednju školu, preko tjedna, živjela kao podstanar u drugom gradu.
  Iz današnje perspektive moji se roditelji, čine pomalo kao čudaci.
  Možda najviše zato jer su tako silno vjerovali i učiteljima i profesorima i meni.
  Ili im je bilo svejedno? Ne bih rekla. Oni su redovito išli na informacije, roditeljske i slično, ali nekako se znalo da ostalo moram sama.
  Kako to da sam ja znala, sve to vrijeme, da mene ti „čudaci“ vole najviše na svijetu?
  Je li to dobro i mogu li tako i današnji roditelji, odnosno što je uzrok, a što posljedica tog nevjerovanja i pretjeranog uplitanja u stvari u koje se možda ne bi trebali jedni drugima toliko uplitati.
  Tito - revolucija - mir
  I nije meni bilo baš lako i jednostavno sve sama: i ispravljati ocjene i zbrajati prosjek ocjena i odgovarati za višu ocjenu i moliti prijateljicu da mi objasni ono što njoj ide bolje i slično.
  Ali nekako je sve to išlo, možda i zato jer sam znala i bila uvjerena u to da me mama i tata vole.
  Bez obzira na to što nisu dolazili na sve moje recitatorske priredbe u školi i uopće nisu reagirali kad sam pobijedila na natjecanju "Tito – Revolucija - Mir" u sedmom osnovne, a nisu ni doživjeli moje ispisivanje iz glazbene kao atak na njihove osobnosti.
  Ispisali su me jer mi se nije dalo vježbati.
  p.s. Ne zaboravi ljubav
  Možda su mi sve skupa dva-tri puta rekli da silno vjeruju u mene i da su na mene ponosni.
  Sad nisam više sigurna koliko je dobro moje stalno i hvaljenje i poticanje.
  I dok smo, moja najdraža knjižničarka i ja, ove jeseni, na raznoraznim knjižničarskim skupovima govorile otprilike ovako: vremena se mijenjaju i mi knjižničari trebamo ići u korak s globalnom informacijskom infrastrukturom, ali pritom ne smijemo izgubiti dušu...možda bi sve ovo napisano moglo reći i ovako: Vremena se mijenjaju i trebamo ići u korak s globalnim promjenama u društvu, ali ni u kojem trenutku ne smijemo prestati vjerovati jedni drugima, ni jedni u druge, i nikako ni u kojem trenutku, dok hvatamo taj korak s promjenama, ne smijemo zaboraviti na ljubav!

  Napisala Draženka Robotić

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Tete pričalice u Klaićevoj

  Što vam treba kad ste tužni? Dobra priča da odagnate tužne misli - sigurno je jedna od poželjnijih stvari. Znaju to "tete pričalice" - volonterke koje djeci u Klaievoj pričanjem i čitanjem priča pomažu da lakše prebrode bolničke dane!


  - Naš projekt „Ispričat ću ti priču“ krenuo je prije malo više od dvije godine, a cilj je bio terapeutski rad s djecom kroz pričanje priča. Voditeljica projekta je psihologinja Marta Benko sa Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Danas na projeku radi 6 predanih volonterki, studentica psihologije, koje svojim trudom i vremenom pokušavaju donijeti osmijeh na lica mališana. One su: Mirna Čagalj, Lucija Čoga, Antonia Ćosić, Ivana Glavaš, Katarina Lončarić i Ana Mužak.


  Svojim pričama, nastojimo udaljiti djecu od prostorija bolnice i odvesti ih u svijet mašte, u kojem će, pa makar na par sati, letjeti s leptirima, pobjeđivati zmajeve, utrkivati se s prinčevima ili plesati s princezama - ispričale su nam skromno tete pričalice.
  A mi možemo dodati samo da im skidamo kapu i pozdravljamo sve ovakve i slične ideje.

  Lajkajte ih na FB!

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Božićne Pritt čestitke

  Kao i svake godine - odlučili smo Bezuinigingen napraviti čestitke iz kućne radinosti. I ovog RICORDARE Božića desna ruka bila wholesale MLB jerseys su nam wholesale Arizona Cardinals jerseys Pritt rob? ljepila.

  Potrebno je:

  • šareni božićni papur za umatanje
  • jednobojni tvrđi cheap jerseys karton (kolaž) za Installation čestitku
  • škarice
  • Pritt ljepila

  Čestitke uz wholesale nba jerseys maminu pomoć mo?ambicanos izradila Sara Mapilele (7 godina)

  Ideje za kreativno ukrašavanje doma pronađite na stranici prittworld.com.hr

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Newsletter

  [newsletter_signup]Signup for the newsletter[newsletter_signup_form][/newsletter_signup] [newsletter_confirm]Thanks for your interest![/newsletter_confirm] [newsletter_unsubscribe]Do you really want to unsubscribe?[/newsletter_unsubscribe]

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Trudnoća

  Pravila nema – svaka žena sa sobom nosi svoju kartu osjećaja, sjećanja i psihološke pripreme, svaka trudnoću nosi u skladu sa svojim mogućnostima, tjelesnom i zdravstvenom pripremljenošću, ali svaka od nas ima ogroman potencijal mora ljubavi koje se otvori i poteče, preplavljujući nas, kad bebica napokon stigne u majčino naručje.
  Uživajte u stvaranju novoga života – učite od vlastitoga tijela, čitajte, idite na tečaj pripreme za porod, usavršite tehniku disanja, razmislite o samohipnozi, saznajte što je hynobirthing, nabavite knjigu Mudrost majčinstva: majke i kćeri /Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja dr. Christiane Northurp...
  Sve ostale informacije pronađite u tekstovima koji slijede i na stranicama našeg portala (Kalendar trudnoće, Kalendar imena, Kineski kalendar...).

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
« »