View: Post view - Djeciji biseri

 • Ljetni praznici 2017: Na Divljem ljetu u Zoo vrtu djeca uče o svijetu prirode

  Kao i svakog ljeta, tijekom ljetnih školskih praznika u Zoo vrtu svi školarci mogu sudjelovati u već dobro poznatoj avanturi – Divljem ljetu u Zoo vrtu!

  Petodnevni je to program u kojem djeca imaju priliku u društvu zmija, medvjeda, papiga i drugih divljih životinja saznati zanimljivosti iz svijeta prirode, ali i neke zanimljive činjenice iz znanosti. Na programu brinu se o životinjama kroz ulogu timaritelja, izvode razne pokuse i eksperimente, sudjeluju u praktičnom radu ili se pak zabavljaju igrajući edukativne igre. Na kraju programa sve sudionike očekuje diploma.

  >> Pročitajte kako je bili djevojčici Sari na Divljem ljetu: Kako mi je bilo na Divljem ljetu u zagrebačkom ZOO-vrtu

  Vrijeme održavanja: od 19. lipnja do 1. rujna 2017.

  Trajanje programa: 5 dana (ponedjeljak - petak)
  1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,
  2. grupa - od 14.00 do 20.00 sata
  Grupa: najmanje 10 djece, maksimalno 24 djece
  Program je namijenjen djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole

  CIJENA ULAZNICE: 480 kn
  Ulaznica uključuje vodstvo edukatora, užinu, piće, slasticu, te sav pribor i materijal.

  Djeca iz iste obitelji (braća i sestre) imaju pravo na popust pri čemu cijena za svako dijete iznosi 430 kuna.

  Program Divljeg ljeta u Zoo

  Program se sastoji od nekoliko tematskih cjelina koje se izmjenjuju kroz tjedan. Iako je koncept programa svake godine sličan, zadaci i sadržaji su iznova osmišljeni i pripremljeni za program te se razlikuju od prethodnih godina.

  Mladi timaritelji

  Djeca će saznati što zapravo rade timaritelji i poput njih hraniti životinje, čistiti nastambe, slagati aranžure, osmišljavati zadatke i pripremati ljetne poslastice za životinje. Biti timaritelj nije lako, ali je jedno od najljepših zanimanja.

   

  ZOO laboratorij

  Koristeći se laboratorijskim priborom i mikroskopima, djeca će pogledati što živi na mikroskopskoj razini.

   

   

  Dnevnik istraživača

  Svi veliki prirodoslovci mnogo su vremena proveli promatrajući i istražujući prirodu oko sebe. Kako bi znali odgovoriti na pitanja o životinjama i prirodi, djeca će otkrivati brojne kutke Zoo vrta te poput pravih prirodoslovaca voditi svoj mali dnevnik istraživača.

   

  Briga za životinje

  I ove će godine djeca brinuti za razne vrste životinja.

   

   

   

   

  Divlji vrt
  Naša dvorišta i vrtovi vrve brojnim malim životinjama i skrivaju brojne zanimljivosti, a kako ih možemo otkriti djeca će saznati kroz praktičan rad u našem „divljem vrtu“.

   

   

  Igre i kvizovi
  Poslije napornog rada valja se odmoriti i zabaviti te djeca na kraju svakog dana igraju igre ili rješavaju zabavne kvizove, kojima ujedno i ponavljaju što su sve toga dana naučili.

   

   

  Diploma "Zoo istraživača"

  Osim sklopljenih novih prijateljstava, na kraju programa svi sudionici za uloženi trud, stečeno znanje i uspješno svladane zadatke i izazove dobivaju diplomu „Zoo istraživača“ te grupnu fotografiju za uspomenu na nezaboravno ljeto u Zoo vrtu.

  Upisi, rezervacija

  Informacije za roditelje možete preuzeti ovdje.

  Ulaznice se rezerviraju isključivo digitalnim putem, a plaćaju internetom ili općom uplatnicom. Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćen puni iznos cijene programa.
  Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati ili se rezervirano mjesto oslobađa. Moguće je rezervirati samo jedno mjesto po djetetu.

  KONTAKT I INFORMACIJE

  Ured edukatora
  385 1 7788 534
  edukacija@zoo.hr
  Uredovno vrijeme ureda od 08.00 do 16.00 sati.

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Fidget spinner - šarena laž ili istina?

  Fidget spinner igračka je koja je toliko popularna da ju nema ni smisla ni šanse ignorirati, šarena napravica koja viri iz svakog džepa, školske torbe, koja se potajno vrti pod satom, a javno pod odmorom, čudo koje navodno razvija koncentraciju (što svaki školarac prvo navede u procesu obrade i nagovaranja roditelja na kupnju), a sasvim sigurno poslovni duh i poduzetničku klimu: pa se tako raspravlja je li bolje kupiti na kiosku, u Muelleru, željeznariji ili naručiti s e-baya. To nije sve - neki su se dali u kućnu izradu fidget spinnera, a neki u šverc-komerc staru, duboko ukorijenjenu djelatnost na ovim našim prostorima.

  Orginal ili ništa

  Što je manja cijena figet spinnera - to se duže čeka, kod nas košta 50 kuna, a na e-baju 20 lipa, samo nemojte kupiti na "audiciji" jer ćete dobiti onaj koji odmah pukne. Nisam skužila što bi ovdje trebala bit "audicija", valjda aukcija. Da se razumijemo, sto posto sam sigurna da to konkretno dijete ne zna objasniti ni pojam aukcija ni audicija, ali  on kaže: "Meni će tata naručiti "ORGINAL"!  Tako i treba. Svi smo mi oriđinali.

  Bilo kako bilo - širi se rječnik, razvija poduzetnički duh, koncentracija raste... Čisti građanski odgoj i razvoj učeničkih kompetencija: digitalne (kada naručuju), poduzetničke (kada švercaju), međukulturalne (kada istražuju ponudu na kineskom tržištu), ekološke (kada umjesto kupovnih rade kućne reciklirajući stare materijale), socijalne (druže se i razmjenjuju sppinere, svađaju, tuku i mire)...

  Tješila, saslušala, oduzela, vratila...naručila

  Mogla bih nabrajati do sutra... Što sam poduzela? Kao učiteljica saslušala, razgledala, pravila se da me to zanima, nekoliko puta oduzela za vrijeme sata, pa poslije vratila, zabranila korištenje u gradskoj knižnici i crtanje istoga na likovnom... Tješila i posudila maramice za suze zbog izgubljenog, pomogla naći vlasnika izgubljenom i presudila u nekoliko dječjih sporova. Jednog učenika javno pohvalila i poklonila mu izgubljeni-pronađeni spinner jer se dogodilo ovo: "Našao sam spinnera ispod klupe, mislio sam si: ako uzmem, nije u redu jer nije moje; a, opet, ako ja ne uzmem - uzet će netko drugi. Pa, evo, učiteljice, uzmite, možda je izgubio netko iz c razreda!" Tako mi je nekako rekao, pružio zelenu igračkicu, a u očima sjaj i tuga i neopisivo silna želja. Tako ljudski. Napisala sam pismo učiteljici c razreda i molila ako ne nađe vlasnika, da mi ostavi taj predmet želje. Treba mi. I zbilja, drugi dan me čekao u ladici. Vlasnika nije našla. A ja sam spinnera poklonila poštenjačini s početka priče. Odlična odgojna notica. Razred mu je zapljeskao. Svi smo bili sretni. Ja sam, naravno, poentirala: "Vidite da se poštenje isplati!"

  Kao mama? Uopće nije bilo priče, rasprava ni razvijanja kompetencija (takve su mame učiteljice). Naručila tri komada najjednostavnijih fidget spinnera. Stigla su mi dva. Sada se moram ići žaliti.

  Školski portal piše da  igračka koja je munjevito osvojila zemaljsku kuglu postoji  od devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je osmišljena kao pomoćni alat u obrazovanju.

  "Fidget spinneri izvorno su dizajnirani kako bi pomogli učenicima s poremećajima pozornosti. Kako je CNN-u objasnila Elaine TAYLOR-KLAUS, suosnivačica organizacije Impact ADHD, koja pomaže djeci s poremećajima pozornosti i njihovim roditeljima, kod nekih osoba s dijagnozom ADHD-a postoji potreba za stalnom stimulacijom.

  "Tu pozadinsku potrebu za nekom kretnjom koja kod takvih osoba često ispliva u prvi plan zadovoljava korištenje fidget spinnera, što im omogućuje da se lakše usredotoče na ono što im je važno", kaže Elaine Taylor-Klaus.

  Za primjer navodi prematanje olovki po rukama, presavijanje papira, crtanje pri obavljanju različitih zadataka, ili čak sudjelovanje na važnim sastancima, gdje fidget spinner može biti moćan alat.

  "Liječnik vam ne može propisati preokupaciju, ali psiholog bi nakon izvršene procjene mogao to navesti među preporukama", kaže Taylor-Klaus.

  Korisnost fidget spinnera posvjedočio je CNN-u na vlastitom iskustvu srednjoškolac Jaylon Rozier, koji ga je počeo koristiti mjesecima prije nego je postigao veliku popularnost.

  Rozier ima epilepsiju i, kako kaže, lijekovi koje koristi da bi je kontrolirao povećavaju njegovu potrebu za kretanjem.

  Bilo kako bilo, škola je gotova i sa spinnerima više nemam posla. No, imam kao mama. Napokon sam otišla u poštu po naručeni i plaćeni, a greškom neisporučeni...jelte...fidget spinner. I lijepo ja uzmem broj, stanem u red, dočekam red, izvadim papirić, pružim osobnu... Ali, avaj..

  -Gospođo, Vaša je osobna istekla, ne mogu vam isporučiti pošiljku bez valjanog dokumenta.

  -Ali to je samo... ono...glavom pokažem prema - sad više ne želim ni izgovoriti to ime - dakle glavom pokažem prema tome što se sada i u pošti prodaje (i to, naravno, za manje love nego sam ja platila preko interneta).

  -Žao mi je, pošiljka će se vratiti isporučitelju ako ju ne dignete u roku dva dana.

  A ja za dva dana osobnu ne mogu napraviti ni da sam Franjo Tuđman.

  Autorica: Marija Mapilele

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Kraj školske godine...

  Jedva sam ga dočekala. Još sam pod dojmom izrade herbarija, hrvatsko-ugarskih odnosa i geografskog položaja Australije i Oceanije.

  Uvjerenje o tome da će moj ponos i dika – Prvorođeni – do kraja šestog razreda imati razvijene radne navike – značajno je poljuljano još negdje u veljači.

  Od tada ga „ganjam“ i tjeram svoje, ne posustajem, a on urla i viče, na dnevnoj bazi. Iako je Prvorođeni inteligentan dječak i lako uči, do sada nije razvio radne navike, nego mi se čini da je na putu da puno bolje razradi taktiku pod nazivom "Kako u životu zaobići rad."

  Naravno da je na kraju sve dobro završilo (Prvorođenom je to najjači argument), ali osim radnih navika, ostao je tu još jedan problem. Vikanje za najmanju sitnicu.

  Znanstveno objašnjenje urlanja

  Kao svaka majka koja ima sina, i ja sam svojega krenula opravdavati. Njegovo urlanje, naime, ima znanstveno objašnjenje.

  Dokazano je da, iako se u djetinjstvu mozak razvije ubrzano, neki centri, kao oni zaduženi za suosjećanje i osjećaj krivice – zaostaju u razvoju. Pa je ovo period kad je normalno urlati na sve oko sebe. Nerazvijenost osjećaja za krivicu u kombinaciji s nesposobnošću za prepoznavanje riječi kojima se nekoga može povrijediti navode tinejdžere da urlaju bez prestanka.

  Mada, ima tu i divnih, mirnih faza. Jedna od njih je i angažman oko fidget spinnera. To je jedna užasno popularna napravica.

  Zapravo me jako zanima tko je izmislio taj spinner. To je sigurno neki didaktički genij.

  Njegovo veličanstvo Fidget plemeniti Spinner

  Nedavno sam pročitala da je to napravica koju možete neprestano vrtjeti među prstima i da se onda bolje osjećate.

  Prvorođenog, zapravo, ne smiruje vrtnja, nego se opet pronašao u poduzetničkoj fazi. Naručuje spinnere preko ebaya i prodaje ih jeftinije nego što se mogu kupiti kod nas.

  Osim toga krenula je i kućna izrada. I to je u redu. Jedini je problem što izrada tih famoznih spinnera uključuje vruće ljepilo i rad na mojem stolu u blagovaonici.

  Odmah sam shvatila da je vrag odnio šalu čim sam ugledala da na stolu ispod „pištolja“ s vrućim ljepilom nema nikakve zaštitne podloge. I počela sam urlati. Očito je da su i meni neki centri zaostali u razvoju.

  „Kakva si ti majka? u šoku i nevjerici pitala me Drugorođena. „ Ne daš djeci da ostvaruju svoje snove!“  E, pa djeco, ostvarujte vi svoje snove, ali nek' to bude negdje dalje od mojeg stola - ručno izrađenog. Pa kad ih već smiruje stalno nešto vrtjeti među prstima, odlučila sam da ćemo ljetne praznike započeti detaljnim čišćenjem prašine po kući. Nema tog spinnera koji će te smiriti bolje od kućanskih poslova.

  Napisala Mama Robot (Draženka Robotić)

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Nagradna igra: Pošaljite svoje dijete besplatno na Ljetni kamp Lonjsko polje

  Pripremili smo za Vas jednu ekskluzivnu nagradnu igru - možete osvojiti za svoje dijete 5 nezaboravnih dana besplatnog sudjelovanja na ljetnom kampu Lonjsko polje u vrijednosti od 1600 kn! Omogućite svome školarcu da upozna nove prijatelje, nauči korisne stvari o prirodi i boravi u predivnoj prirodi prirodnog parka.


  Ljetni kamp "Lonjsko polje" održat će se u trajanju od 5 dana od 10. do 14. 07. 2017. na prostoru Parka prirode Lonjsko polje i na seoskom imanju Eko etno selo Strug koji se nalazi u neposrednoj blizini prijemnog centra u Krapju. Na kampu je predviđeno sudjelovanje 20 djece iz cijele Hrvatske u dobi od 8 do 12 godina.


  Dobitnik ili dobitnica nagrade ima u cijenu uključeno:

  • 5 edukativnih radionica pod stručnim vodstvom edukatora Parka prirode Lonjsko polje (Krapje- selo graditeljske baštine, Posavski konj, Bijela roda u Čigoću, Vodozemci, Žličarka – ptica sa žlicom)
  • 4 x noćenje u Eko etno selu Strug
  • 4 x doručak u Eko etno selu Strug
  • 3 x ručak u Eko etno selu Strug
  • 1 x ručak u Čigoću
  • 1 x ručak u Jasenovcu
  • 4 x večera u Eko etno selu Strug

  (prijevoz do Lonjskog polja - Etno eko selo Strug nije uključen)

  Više o ljetnom kampu Lonjsko polje pročitajte u našem članku: Spojite korisno sa zabavnim - prijavite dijete na ljetni kamp Lonjsko polje

  KAKO DO NAGRADE?

  Kliknite ovjde kako biste prešli na našu Facebook stranicu. Pređite na post sa nagradnom igrom u kojem pišu pravila sudjelovanja - a ta su sljedeća:

  1. U Inbox ili na info@sretnodijete.net odgovori na nagradno pitanje i ostavi nam svoje podatke (ime, prezime i e-mail)
  Od koje godine Insula Tours pruža usluge organizacije putovanja obrazovnog turizma? (odgovor potraži na web stranici www.insula-tours.hr)

  2. Podjeli nagradnu igru na svojoj vremenskoj crti na Facebooku

  3. U komentar stavi dvije prijateljice kojima bi ova nagradna igra mogla biti korisna

  4. Lajkaj Facebook stranicu Insula tours

  I to je sve! Ne čekajte i uključite se! Puno sreće Vam želi tim Sretnodijete.net!

  Nagradna igra traje do 15.6. do 12 sati, kada ćemo objaviti ime dobitnika. Dobitnik može biti samo taj koji napravi sva četiri gore navedena koraka. Ime dobitnika će odabrati online alat za slučajni odabir imena sa liste (http://www.miniwebtool.com/random-picker/)

   

  >> Pročitajte isto: Biramo ljetni kamp za djecu - opširan pregled ponude ljetnih kampova

  >> Pročitajte isto: Radionice za djecu tijekom ljetnih praznika 2017

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Osip zbog vrućine ili sunca kod djece: simptomi i kako tretirati

  Razne vrste osipa po tijelu i licu u ljetno doba muče mnoge. Najčešći uzrok osipa po ljetu je reakcija na vrućinu.

  Naime, osip koji često izbija kao posljedica vrućine i vlage (milaria) nije karakterističan samo za male bebe nego se javlja i u odrasloj dobi. Moguće je naravno da je uzrok osipa i prava alergija na sunce no to je daleko rjeđi slučaj.

  Koji su simptomi osipa?

  Kod djece se osip najčešće javlja na glavi, prsištu, ramenima i vratu a kod odraslih ispod pazuha te u preponama no može se javiti na bilo kojem dijelu tijela. Tegobe mogu biti vrlo blage: od malih točkica i mjehura do izrazito crvenih, natečenih izraslina po tijelu.

  Koji je uzrok osipa?

  Ako su žlijezde znojnice blokirane, te dopuštajući da znoj slobodno isparava, on se nakuplja ispod kože stvarajući osip.

  Postoji nekoliko vrsta osipa

  Milaria crystalina je najblaži oblik reakcije na vrućinu , zahvaća samo površinski sloj kože (stratum corneum), izgleda poput sitnih mjehurića ili točkica, obično ne svrbi niti ne boli. Osip uglavnom prođe sam od sebe, bez terapije.

  Milaria rubra 
  zahvaća dublji sloj kože (epidermis), osip izgleda poput crvenih sitnih izraslina koje izazivaju intenzivan svrbež. Može javiti odmah nakon izlaganja vrućini ali je češći nakon nekoliko tjedana provedenih u toploj, vlažnoj atmosferi.

  Milaria profunda rjeđi oblik osipa, zahvaća dublji sloj kože (dermis) i javlja se odmah nakon izlaganja vrućini ili intenzivnoj tjelesnoj aktivnosti (kod prezagrijavanja).

  Koji su čimbenici rizika?

  • Nedovoljno razvijene žlijezde znojnice: ovo je slučaj kod novorođenčadi, posbice za vrućeg, vlažnog vremena, ali i ako se bebe pretoplo odijevaju
  • Tropska klima: osobito kod osoba koje se tek presele u trope s tim da tegobe jenjavaju vremenom
  • Pojačan tjelesna aktivnost
  • Sintetska odjeća
  • Lijekovi: bethanecol, clonidin, isotretinoin (Accutane)
  • Kreme i losioni koji zatvaraju žlijezde znojnice

  Mogućnosti terapije kod osipa

  Najbolja terapija za blagi osip je sprječiti znojenje, nositi odjeću od pamuka te materijala 'koji dišu', limitirati tjelesnu aktivnost.
  U slučaju tegoba preporuča se:

  • Losioni na bazi kalamina (calamine) , kombinacija cinkovog oksida i željeznog oksida, nanosi se na tijelo u slučaju pruritusa (svrbeža) ili kreme/losioni na bazi mentola
  • Lanolinske kreme koje sprječavaju začepljenje izvodnih kanalića žlijezda znojnica (Melem kod nas)
  • Lokalna aplikacija kortikosteroidnih masti/krema u težim slučajevima
  • Neke studije preporučuju uporabu vitamina C i A nekoliko dana


  Autor: dr. Mirela Cvijanović, spec.interne medicine

  Izvor: MojDoktor.hr

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Ljetni nogometni kamp FCBEscola u Zagrebu počinje već od 19.6.2017

  Ako imate doma molog nogometaša ili nogometašicu ovaj ljetni nogometni kamp biti će nezaboravno iskustvo za njih - jer katalonski div FC Barcelona dolazi u Zagreb!

  Ljetni nogometni kamp sa nazivom FCBEscola kamp je namijenjen za dječake i djevojčice od 5 do 17 godina. Polaznici ovog ljetnog kampa će imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo trenirajući u FCBEscola  kampu u Zagrebu već od 19. do 23. 06. 2017.

  FCBEscola kampovi se održavaju pod nadzorom FCBEscole koja šalje svoje trenere kako bi izravno polaznicima kampa prenijeli metodologiju čuvene FC Barcelonine omladinske škole te kroz treninge  naglasili vrijednosti koje promiče FC Barcelona.

  Svako ljeto diljem cijelog svijeta više od 40.000 djece doživi nezaboravno iskustvo kroz timski rad gdje polaznici paralelno prolaze treninge, taktičke koncepte, zabavu i učenje španjolskog jezika, a sve uz osjećaj Barceloninog duha.

  Biti će ovo internacionalni kamp, na kojem imamo grupu od 20 polaznika iz San Diega, te iz Njemačke, Slovenije i susjednih zemalja.

  Zašto sudjelovati na FCBEscola kampu Zagreb 2017:

  • Usvoji znanja i vrijednosti kluba FC Barcelone te ih primijeni u svojoj igri
  • Nauči moderan stil igranja nogometa i procese razvoja tehnike i motorike
  • Nauči i shvatiti nogometnu filozofiju FC Barcelone (ključni detalji uspjeha)
  • Treniraj u malim grupama (od 8 do 12 igrača) pod nazivom Messi, Neymar, Suarez, Iniesta,…
  • Registracija u službenu bazu FCBEscola igrača
  • FCB nike oprema u kojoj treniraš ostaje ti na trajno korištenje
  • Pored nogometa, nauči osnove španjolskog jezika i druži se s vršnjacima iz cijele regije i šire
  • Diploma o uspješnom pohađanju FCB kampa Zagreb 2017
  • Odabrani polaznik biti će gost u FCBEscoli, u Barceloni, tjedan dana na treninzima i utakmicama
  • Dodatne nagrade i iznenađenja

  Više informacija o cijeni i smještaju  potražite na web stranici: www.fcbcampzagreb.com

  Upiti i prijave na:

  Marijana Vuletić, mag.oec.
  Director of the project

  Mob: +385 99 6643 107
  E-mail: marijana.fcbcamp@alpe-adriatours.com

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Spojite korisno sa zabavnim - prijavite dijete na ljetni kamp Lonjsko polje

  Dok se većina ljetnih kampova za djecu odvija na moru ili u gradu mi vam hoćemo predstaviti ljetni kamp na jednom nebičnom mjestu i sa specifičnim ciljevima. Radi se o ljetnom kampu biorazlikosti Lonjsko polje 2017.

  Ovaj ljetni kamp za djecu se odvija u Parku prirode Lonjsko polje koje je najveće je zaštićeno močvarno područje ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom dunavskom porječju. To je područje u kojem lokalno stanovništvo još živi u skladu sa prirodom ili na kojem možete susresti autohtone pasmine domaćih životinja: posavske konje, koji su preko cijele godine na pašnjacima, te križance divljih i domaćih svinja, koje seljaci slobodno puštaju u "žirenje" u hrastovim šumama. Dalje ovo područje podržava više od 2/3 hrvatske populacije ptica, 250 vrsta, od kojih se njih 138 gnijezdi u Lonjskom polju.

  Ljetni kamp biorazlikosti "Lonjsko polje" je ustvari istraživački projekt koji direktno pridonosi popularizaciji prirodoslovnih tema, kretanju u prirodi i razvoju socijalno-komunikacijskih vještina kod djece.

  Zato što nas je ideja ljetnog kampa upravo u Parku prirode Lonjsko polje nadahnula, postavili smo organizatorici ljetnog kampa, gospođi Ani Gašparović iz Insula Tours nekoliko pitanja.

  Zašto ste izabrali upravo lokaciju Lonjskog polja za ljetni kamp i Etnoselo Strug za smještenje djece?

  "Park prirode Lonjsko polje ima izvrsnu infrastrukturu i odlično osmišljene radionice. Najčešći boravak djece u Lonjskom polju je u sklopu jednodnevnih školskih izleta, pa je ovaj ljetni kamp izvrsna prilika za detaljnije upoznavanje sa prostorom, sadržajima i bioraznolikošću Parka prirode. Osim toga, park prirode se nalazi na sat i pol vremena vožnje od Zagreba, u blizini je autoceste, pa je lako dostupan posjetiteljima.

  S druge strane, želimo promovirati i boravak djece u ruralnom ambijentu, pa smo se zato odlučili na Eko etno selo Strug koje nas zadovoljava kvalitetom smještaja i dodatnim aktivnostima koje ćemo imati na tom seoskom imanju. Naša tvrtka aktivno potiče stvaranje inovativnih i zanimljivih turističkih itinerera jer su istraživanja pokazala da ovakav inovativan pristup obrazovnom turizmu ima pozitivan učinak na razvoj samopuzdanja, samostalnosti, kreativnosti i tolerancije kod djece."

  Lonjsko polje je ustvari močvara. Neće biti previše komaraca?


  "Termin kampa i sadržaji su odabrani u suradnji sa edukacijskim timom Parka prirode i savjetovali su organizaciju kampa do sredine srpnja. Iduće godine bismo prošiliri mogućnost prijave na dva termina. Neki sadržaji su direktno vezani uz vodu (vožnja kanuima, vožnja brodom po Savi), a druge aktivnosti radimo u prezernatacijsko-edukacijskim dvoranama koje su klimatizirne, pa šetnjama po poljima, vožnja biciklima. U svakom slučaju djeca će se pripremiti za boravak u prirodi u ljetnim mjesecima, što uključuje korištenje zaštitnih sredstava od sunca, komaraca, te svijetlija odjeća."

  Kakvu hranu mogu djeca očekivati?

  "Hrana će biti domaća, od domaćih namirnica, a opet u skladu s onime što djeca vole. Tako da jela od mesa, krumpir, tijestenina, salate, voće...Naravno, ukoliko dijete ima posebnih prehrambrenih zahtjeva zbog zdravstvenog stanja, roditelj samo treba unaprijed najaviti da se jelovnik može prilagoditi djetetu."

  Dali da djeca ponesu neku dodatnu opremu?

  "Za rad u radionicama osiguravamo sve potrebne edukacijske materijale. Bilo bi poželjno da dovezu vlastiti bicikl. Ukoliko ga nemaju, budemo im osigurali bicikl. Od odjeće i obuće, ugodno, lagano, i tenesice u kojima mogu biciklirati i hodati po terenu. Svakako bi djeca trebala imati zaštitna sredstva od sunca i komaraca kao dio standardne zaštite u ljetnim mjesecima."

  Specifični ciljevi ljetnog kampa Lonjsko polje

  Djeca će se na ovom ljetnom kampu naučiti promišljati o održivom razvoju, zaštiti okoliša i očuvanju prirodne i kulturno-povijesne baštine. Ciljem kampa i razvoj slobodnog izražavanja i oslobađanja stvaralačkih potencijala, poticanje dječje mašte i kreativnog jezičnog izražavanja.

  Ljetni kamp biorazlikosti "Lonjsko polje" održat će se u trajanju od 5 dana od 10. do 14. 07. 2017. na prostoru Parka prirode Lonjsko polje i na seoskom imanju Eko etno selo Strug koji se nalazi u neposrednoj blizini prijemnog centra u Krapju. Na kampu je predviđeno sudjelovanje 20 djece iz cijele Hrvatske u dobi od 8 do 12 godina.

  Smještaj i aktivnosti u ljetnom kampu Lonjsko polje

  Djeca će biti smještena u Eko Etno selu Strug, što je oko 1,5 sata vožnje iz istočnog dijela Zagreba. Osim radionica u Eko Etno selu Strug u kojem će djeca spavati i doručkovati će se istraživačke radionice te sportsko rekreativni sadržaji održavati i na još dva lokaliteta Parka prirode Lonjsko polje: prijemni centar Krapje i prijemni centar Čigoć. Upravo Čigoć je poznat time što je proglašen Europskim selom roda. Na većini kuća u selu obitavaju rode.

  Voditelji radionica i edukatori imaju izvrsno stručno poznavanje tema te mnogo iskustva u radu s djecom.

  Poželjno je da djeci dovezete njihov vlastiti bicikl na kamp.

  Djeca sa mogu veseliti kreativnim i animacijskim radionicama „Mislim i živim zeleno“ u poslijepodnevnim i večernjim satima pod stručnim vodstvom (stručna suradnica kampa; Nataša Svoboda Arnautov – autorica udžbenika za prirodu i društvo: Pogled u svijet).

  Prijevoz sudionika od Eko etno sela Strug do lokaliteta u Krapju, Čigoću i natrag je osiguran autobusom ili biciklima. Na kraju programa će sudionici kampa dobiti majice za uspomenu na ljetni kamp.

  Na ljetni kamp Lonjsko polje 2017 se možete prijaviti najkasnije do 30.06.2017 ispunjenjem prijavnice koju pošaljite e-mailom na info@insula-tours.hr.

  U cijenu je uključeno:

  • 5 edukativnih radionica pod stručnim vodstvom edukatora Parka prirode Lonjsko polje (Krapje- selo graditeljske baštine, Posavski konj, Bijela roda u Čigoću, Vodozemci, Žličarka – ptica sa žlicom)
  • 4 x noćenje u Eko etno selu Strug
  • 4 x doručak u Eko etno selu Strug
  • 3 x ručak u Eko etno selu Strug
  • 1 x ručak u Čigoću
  • 1 x ručak u Jasenovcu
  • 4 x večera u Eko etno selu Strug

  Cijena kampa iznosi 1.600,00 kn, a uplaćuje se na transakcijski račun putničke agencije Insula Tours d.o.o., IBAN: HR58 2340009 1100230900, opis plaćanja: ljetni kamp bioraznolikosti “Lonjsko polje“.

  Cijena prijevoza polaznika do kampa i povratak u mjesto stanovanja nije uključena u kotizaciju.

  Za sve dodatne informacije vam stoji na rasplaganju Ana Gašparović, Insula tours d.o.o., tel. 099/6803-135 ili e-mail info@insula-tours.hr.

  >> Pročitajte isto:  Biramo ljetni kamp za djecu - opširan pregled ponude ljetnih kampova

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Biramo ljetni kamp za djecu - opširan pregled ponude ljetnih kampova

  Dugo toplo ljeto za roditelje školaraca ponekad je izvor briga – kako organizirati čuvanje djece, kako im osmisliti vrijeme dok ste na poslu, a do zajedničkog godišnjeg ima još mjesec ili dva. Ljetni kamp za djecu - ili dnevni bez noćenja ili tjedni sa noćenjem - može biti prava mogućnost. Pogledajte naš pregled ljetnih kampova za djecu.

  Prestankom nastave obično prestaju i sve dodatne školske i izvanškolske aktivnosti. Društvo baka i djedova, ako imate sreće pa ih imate, zlata vrijedi, ali djeci uz njih ponekad nedostaje akcije ili im  jednostavno treba društvo vršnjaka. Zato je mogućnost upisati dijete u ljetni kamp za djecu hvalevrijedna pomoć zaposlenim roditeljima. Dok vi radite (i potajno brojite dane do zajedničkog godišnjeg) vaše dijete će u ljetnom kampu uživati u aktivnostima, igrama i društvu druge djece, ručati i biti na sigurnom. Donosimo ponude na našem tržištu. Vjerujemo da će ovaj pregleda olakšati izbor i pomoći Vam da odaberete aktivnost po mjeri vašeg djeteta. 

  DNEVNI LJETNI KAMPOVI

  U dnevnim ljetnim kampovima roditelj dijete doveze ujutro i dijete ima osiguran program i obroke tijekom dana. Poslje posla roditelj dijete podigne. Većinom dnevni ljetni kampovi rade od 8 do 16 sati.

  Ljetni nogometni kamp FCBEscuola

  • od 19. do 23.6.2017
  • za djecu od 5 do 17 godina
  • cijena 2490 kn

  Više pročitajte u našem članku: Ljetni nogometni kamp FCBEscuola u Zagrebu počinje već od 19.6.2017

  Ljetni sportsko-rekreativni kamp na Zimskom plivalištu "Mladost", Zagreb 

  • od 7.00 do 17.00 sati
  • po 10 dana u ovim terminima: 19.-30.6., 3.-14.7. i 17.-28.7. 2017.
  • za djecu od 5 do 15 godina
  • cijena: 1500 kn za 10 dana boravka ili 750 kn za prvih 5 dana boravka

  Izvor

  Divlje ljeto u Zoo Zagreb

  • od 19. lipnja do 1. rujna 2017, program traje 5 dana (ponedjeljak - petak)
   1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,
   2. grupa - od 14.00 do 20.00 sata
  • za djecu od 2. do 6. razreda osnovne škole

  Izvor

  Cijelodnevne radionice Ljetne tvornice znanosti, Samobor

  • od 23. do 29.7.2017, od 9 do 16 sati
  • za djecu od 3. razreda OŠ (10 do 18 g.)
  • cijena: 400 kn

  Izvor

  Cijelodnevne radionice Ljetne tvornice znanosti, Split

  • od 31.7. do 6.8., od 9 do 16 sati
  • za djecu od 3. razreda OŠ (10 do 18 g.)
  • cijena: 400 kn

  Izvor

  Dječji ljetni sportski kamp na RSC Jarun, Sportski areal Mladost, Zagreb

  • od 19.6. do 28.7.2017, po tjedan dana od 7:30 do 16:30
  • za djecu 7 do 12 godina
  • cijena: 500 kn, drugo dijete 375 kn

  Izvor

  Ljetna nogometna škola za djecu, NC Maksimir, Zagreb

  • od 26.6. do 7.7.2017
  • za dječake i djevojčice od 5 do 12 godina
  • cijena: 1000 kn (za 5 dana) ili 1800 kn (za 10 dana)

  Izvor

  Educarena ljetni kampovi za djecu, Zagreb

  • po tjedan dana od 8 do 17 sati
  • nudi se nekoliko vrsta kampova:
   • Sport i eko kamp: 19.6. - 23.6.2017
   • Sport i Krašograd: 26.6. - 30.6.2017
   • Sport i windsurfing: 3.7. - 7.7.2017
   • Sport i Zoo: 10.7. - 14.7.2017

  Izvor

  Cijelodnevni boravak za djecu u Maloj sovi, Vrbani, Zagreb

  • radni dani, od 8 do 17 sati
  • za djecu od 6 do  10 g.
  • cijena: tjedan dana 590 kn,  4 tjedna 2190 kn

  Izvor

  Ljetni kamp u Laboratoriju zabave, Zagreb

  • od 9 do 17 sati
  • 26.6.-30.6., 3.7.-7.7., 10.-14.7.
  • cijena: 1050 kn (5 dana), za poludnevni 650 kn (5 dana).

  Izvor

  Softbal ljetni kamp za djecu, Zagreb

  • od 15.6. do 21.6.2017.
  • za djecu 2009 – 2004 godišta
  • cijena 300 kn

  Izvor

  Ljetni sportski kamp, Dubrava

  • 4 termina po 5 dana od 19.6. do 14.7.2017
  • za djecu od 5 do 12 godina
  • cijena 750 kn

  Izvor

  Ljetni kamp plivanja za djecu, Stoja, Pula

  • za djecu od 5 do 13 g.
  • od ponedeljka do petka 7:30 - 15:30
  • cijena: 350 kn (članovi kluba), ostali 440 kn

  Izvor

  Bilingvalni znanstveni kamp za djecu, Klana (Rijeka)

  • od 8 do 16 sati
  • za djecu 7 - 10 g. (26.6. - 30.6.2017) i 11 - 14 g. (3.7. - 7.7.2017)

  Izvor

   Ljetni kamp na bazenima Varaždin

  • od 3.7.2017 do kraja godine, od ponedjeljka do petka, 9:00 do 16:00 sati
  • za djecu od 6. do 12. g.
  • cijena: 300 kn za 5 dolazaka, ručak

  Izvor

  TJEDNI LJETNI KAMPOVI ZA DJECU

  U tjednim ljetnim kampovima djeca noće i ostaju 5 - 7 dana. Roditelji znaći osim programa plaćaju i smještaj, obroke kroz čitav dan i eventualno prijevoz.

  Ljetni kamp bioraznolikosti Lonjsko polje

  • za djecu 8  - 12 g
  • 10.7. - 14.7.2017
  • cijena: 1600 kn

  Više pročitajte u našem članku: Spojite korisno sa zabavnim - prijavite dijete na ljetni kamp Lonjsko polje

  Kamp sportova na vodi na Korčuli

  • za djecu od 10 do 24 g.
  • 17.6. - 1.7.2017
  • cijena za tjedan dana: 2940 kn

  Izvor

  Ljetno izviđačko logorovanje, Kamanje (Karlovac)

  • za djecu od 9 g.
  • 23.7. - 3.8.2017 (12 dana)
  • cijena 1500 kn (plus uredno plaćena članarina 400 kn)

  Izvor

  Morski kamp za djecu Introplus, Pakoštane

  • za djecu od 5 do 14 g.
  • 25.6. - 9.7.2017
  • cijena za tjedan dana: 3500 kn

  Izvor

  Sportski ljetni kamp za djecu, Dvorac Stara Sušica

  • 26.6. - 2.7.2017
  • cijena: 2850 kn

  Izvor

  Ljetni glazbeni kamp, Maruševec

  • za učenike osnovnih i srednjih glazbenih škola: od 7 do 18 g.
  • 20. - 25. 08. 2017
  • cijena: 1100 kn (bez noćenja), 1650 kn (smještaj i puni pansion)

  Izvor

  Astronomska ljetna škola, Josipdol

  • za djecu od 5. razreda osnovne škole do 4. srednje škole
  • 12. - 19.7.2017
  • cijena: 1200 kn

  Izvor

  Znavstveni kamp mladih, Višnjan

  • Za djecu od 3. razreda osnovne škole
  • Više vrsta kampova u više termina po raznim cijenama. Za više informacija pogledajte ovjde

  Izvor

   

  Na tržištu se nude i mogućnosti prijaviti dijete na:

  LJETNE ŠKOLE JEZIKA u Hrvatskoj

  LJETNE ŠKOLE JEZIKA u inostranstvu

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Radionice za djecu tijekom ljetnih praznika 2017

  Ako ste u potrazi kako djetetu organizirati slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, pogledajte naš pregled ljetnih radionica. Radionice većinom traju samo nekoliko sati i ne radi se o cjelodnevnom boravku. Ako radite i hoćete da dijete provede cijeli dan u sigurnom okruženju pročitajte naš članak o Ljetnim kampovima, u kojem ćete sigurno pronaći taj pravi cijelodnevni ili tjedni kamp za svoje dijete.

  Radionice u Etnografskom muzeju, Zagreb

  • od utorka do petka 11-13 sati:
   • U muzejskom hladu I     27. - 30. lipnja
   • U muzejskom hladu II    25. – 28. srpnja
   • U muzejskom hladu III   22. – 25. kolovoza
  • za djecu od 7 do 12 godina
  • cijena: 100 kn po djetetu (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice, osvježenje u pauzama)

  Tijekom četiri dana djeca se tematskim šetnjama postavom upoznaju s Etnografskim muzejom, nakon čega sudjeluju u radionicama inspiriranim stalnim postavom hrvatskih narodnih nošnji, stalnim postavom vaneuropskih kultura te izložbom ‘’O životinjama i ljudima’’. Ovog ljeta polaznici programa će učiti, zabavljati se i razvijati svoje kreativne vještine na glazbenim radionicama (sviranje djembe bubnjeva), različitim likovnim radionicama i bajkopričaonicama.

  Osim šetnji postavom i izložbom, predviđeno je i vrijeme za dramske vježbe i igre koje pomažu djeci da se upoznaju, opuste i naravno dobro zabave.

  Više informacija na stranicama muzeja.

  Ljetne radionice u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Zagreb (besplatno)

  •  za djecu od 7 do 15 godina
  • u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18
  • od ponedjeljka 26. lipnja 2017. do četvrtka 31. kolovoza 2017, uvjek od 10:00 do 12:30
   • Od 26.6. do 29.6.2017. - "Nestalo je struje"
   • Od 3.7. do 6.7.2017. - "Godina 2673."
   • Od 28.8. do 31.8.2017. - "Klopka za naivne"

  Izvor

  Kreativno ljetne radionice Udruge Praktikum u sklopu projekta ART PARK!, Zagreb (besplatno)

  • za djecu osnovnih škola
  • Art parku između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta
  • radionice se održavaju u ponedeljak i srijedu
  • 10 likovno-kreativnih radionica
  • 20 matematičkih radionica i sadnja za osvještenje pojma štednje

  Izvor

  Ljetne radionice za djecu: LJETO NA TREŠNJEVCI - Cool School (besplatno)

  Foaje, učionice i dvorište, park / 26. 6.-14. 7. 2017

  Za djecu od 7 do 14 godina

  Raspored radionica: 

  • 26.-30.6.2017. / 10.00-12.00  Dizajnerska radionica Plesna radionica Medijska radionica, 16.00-20.00 Radionica animacije
  • 3.- 7. 6. 2017.10.00-12.00 Dizajnerska radionica, Plesna radionica, Medijska radionica, Glazbena radionica, Sportska radionica
  • 10.-14.7. 2017. / 10.00-12.00 Plesna radionica, Medijska radionica, Glazbena radionica, Sportska radionica

  Pri prijavi potrebno je navesti  vrstu radionice i uzrast djeteta, te kontakt telefon, mail adresu, a također i skinuti obrazac/suglasnost za objavljivanje fotodokumentacije na web stranici. 

  Izvor

  Sesvetsko ljeto - niz besplatnih radionica za djecu u Sesvetama tijekom ljetnih praznika

  RADIONICA GITARE ZA POČETNIKE – GITARA VIVA: 22.8., 24.8., 29.8. i 31.8.2017.
  Od 10.00 do 10.45
  Od 10.45 do 11.30
  Za uzrast: 7 +
  Voditeljica: Sabina Mikša, OPŠIRNIJE

  PLESNE RADIONICE
  22.8., 24.8., 29.8. i 31.8.2017.
  5 do 7 godina: 19.15 – 20.00 sati
  8 do 12 godina: 20.00 – 20.45 sati
  Za uzrast: 5 +, OPŠIRNIJE

  PJEVAJTE S DJEČJIM ZBOROM „MALI SESVEĆANI“

  22.8., 24.8., 29.8. i 31.8.2017.
  Od 17.30 do 18.15
  Za uzrast: 4 +
  Voditeljica: Ivana Ćosić, OPŠIRNIJE

  RADIONICA CRTANOG FILMA zAnimacija
  21.8., 23.8., 28.8. i 30.8.2017.
  Od 10.00 do 11.30 sati
  Za uzrast: 7 +
  Voditelj: Zoran Stepić, OPŠIRNIJE

  KREATIVNE LIKOVNE RADIONICE
  11.7. i 13.7.2017.
  Od 10.00 do 11.30 sati
  Za uzrast: 7 +
  Voditeljica: Dorotea Bačić Čmelar, OPŠIRNIJE

  ORIGAMI RADIONICE
  27.6., 29.6., 4.7. i 6.7.2017.
  Od 10.00 do 10.45 (mlađa grupa)
  Od 10.45 do 11.30 (starija grupa)
  Za uzrast: 7 +
  Voditelj: Želimir Zlatić, OPŠIRNIJE

  GAMECRAFT RADIONICE

  26.6., 28.6., 3.7. i 5.7.2017.
  Od 18.00 do 19.30 sati
  Gamecraft radionica se sastoji od izrade jednostavnih igara za djecu osnovnoškolskog uzrasta, OPŠIRNIJE

  Ljetne radionice u Etno naselju Novo Čiče

  Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica organizira ljetne radionice u Etno naselju Novo Čiče. Tu možeš upisati ove radionice: Igre na otvorenom, Male vrtlare i Likovnu radionicu.

  Prijave radnim danom od 9.00 do 16.00 sati na telefon 6231-734, putem e-maila info@centar-dmo-vg.hr, putem Fb stranice ili osobno u Centru, Kurilovečka 48, Velika Gorica. Opširnije

  Ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica (besplatno)

  • Likovna radionica
  • Dramska radionica
  • Plesna grupa
  • Igraonica za osnovnoškolce
  • Rad u drvu
  • Hobby art
  • Hokus pokus
  • Ljetni engleski
  • Igre na otvorenom
  • Mali kuhari
  • Igraonica za predškolce
  • Mali izumitelji

  Prijaviti se možeš radnim danom od 9.00 do 16.00 sati na telefon 6231– 734, e–mailinfo@centar–dmo–vg.hr, putem FB stranice ili osobno u Centru, Kurilovečka 48, Velika Gorica. Opširnije

  Ljeto na Školjiću, Rijeka

  • 29 radionica sa sve od prvog razreda do navršenih 30 godina starosti
  • Radionice šivanja ArtMašina (16 do 30 g.)
  • Maketarstvo (1. do 6. razred OŠ)
  • Robotika (učenici srednjih škola)
  • Prometna radionica (učenici srednjih škola)
  • Astronomska radionica (7. do 8. razred OŠ)
  • Likovno-scenska radionica Šareno jutro (1. do 6. razred OŠ)
  • Dramska radionica na engleskom jeziku (1. do 4. razred OŠ)
  • Dramska radionica na talijanskom jeziku (1. do 4. razred OŠ)
  • Kazališna radionica (jedna za učenike od 1. do 6 razred OŠ, druga za učenike od 7. r. OŠ do 4. srednje)
  • Daj 5 za reciklažu (1. do 5. razred OŠ)
  • Glagoljajmo ekološki (1. do 5. razred OŠ)
  • Male tajne za sretne njuškice (1. do 5. razred OŠ)
  • Tečaj za voditelja brodice (od 15 na dalje)
  • Eko-video radionica 5 zelenih (5. do 8. razreda OŠ)
  • Filmska priča (od 15 do 30 g)
  • Radionica animiranog filma (jedna za učenike 3. - 6. razreda OŠ, druga za učenike 7. i 8. razreda OŠ)
  • Fotoradionica (5. do 8. razred OŠ)
  • Photoshop radionica (7. i 8. razred OŠ)
  • Programiranje u Scratch-u (1. do 4. razred OŠ)
  • Programiranje Mbota (3. do 5. razred OŠ)
  • radionica Micro:Bit (5. do 8. razred OŠ)
  • Radionica littleBits (1. do 4. razred OŠ)
  • Programiranje u C++ (5. do 8. razred OŠ)
  • Programiranje u C#
  • radionica Izrada vizualnog identiteta (18 do 30 g.)

  Izvor

  Ljetne radionice za djecu u Kulturnom centru Travno, Zagreb

  • od 19. do 23.06.2017. od 10.00 do 14.00 sati

  Na  radionicama djeca će plesati  s hula hoopom, na popularnoj znanosti izraditi kasicu u kojoj nestaje novac, upoznati se s kriptografijom, crtat će i rozetu - mandalu a i zaigrati društvene igre. Prijave i informacije do 14.06.2017. radnim danom od 9.00 do 15.00 sati na telefon 01/ 66 01 626.

  Izvor

  Ljetne radionice u Gradionici uz Lego edukaciju, Zagreb

  U sklopu zagrebačkog ljetnog kampa, Gradionica i ove godine organizira LEGO edukacijske tečajeve za osnovnoškolce s početkom 19.6.2017. i traju sve do 30.6.2017.. Planirani tečajevima prilagođeni su uzrastu od 7 na više godina.

  Od 19.6.2017. do 30.6.2017. u prostorima Gradionice na adresi Petrova 60, Zagreb održavaju se tečajevi po sljedećem rasporedu:

  Od 19.6. do 23.6.2017.

  Vrijeme Naziv tečaja i dobni uzrast Više informacija na…
  09:00 - 10:30 WeDo 1 7+ http://bit.ly/1PhfDZH
  11:00 - 12:30 WeDo 2 7+ http://bit.ly/1PhfDZH
  16:00 - 17:30 Pneumatika 10+ http://bit.ly/2mLAa75
  18:30 - 20:00 EV3 Robo učitelj 10+ http://bit.ly/2o5isf5

  Od 26.6. do 30.6.2017.

  Vrijeme Naziv tečaja i dobni uzrast Više informacija na…
  09:00 - 10:30 WeDo 1 7+ http://bit.ly/1PhfDZH
  11:00 - 12:30 WeDo 2 7+ http://bit.ly/1PhfDZH
  16:00 - 17:30 Obnovljivi izvori energije 10+ http://bit.ly/obnovljiva-energija
  18:30 - 20:00 EV3 dizajn i inženjerstvo 10+ http://bit.ly/ev3-dizajn-inzenjerstvo

  Cijene tečajeva (dovedi sestru ili brata i uštedi 200kn!)

  Broj rezerviranih tečajeva Cijena
  1 400 kn (za sestru ili brata tečaj iznosi svega 200kn!)
  2 700 kn
  3 1.000 kn
  * svaki sljedeći tečaj po 300 kuna

   

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Pet savjeta klaunovadoktora za sretnije djetinjstvo

  Klaun je u službi radosti. On uspijeva ni od čega napraviti nešto lijepo. Klaun može strah preobraziti u sreću, a suze obrisati smijehom. Najviše od svega, klaun se zna iskreno smijati. Sebi, drugima, drugima u sebi i sebi u drugima.

   


  Čovječe, nasmij se

   

  Klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI žele potaknuti mame, tate, bake, djedove, stričeve, učitelje i odgajatelje da se smiju, smiju i još malo smiju. Jer smijeh zaista pomaže.

  U sedam godina djelovanja nasmijali su više od 74 000 lica. I sami možete postati dio misije donošenja radosti, uključivanjem u kampanju Čovječe, nasmij se.

  Zavirite u radosnu riznicu CRVENIH NOSOVA, odaberite jedan od pet ponuđenih osmijeha i pošaljite ga dragim osobama preko web stranice Crvenih nosova: http://crveninosovi.hr/covjecenasmijse

  Klaunovidoktori su podjelili s nama pet mudrih savjeta o smijuckanju za velike i male.

  1. Smijuckajte se često. Smijuckajte se svugdje. Neka vaše dijete odrasta uz smijeh.

  2. Učite dijete da svojim šalama nasmijava, a ne ismijava druge.

  3. Smijte se djetetovim šalama i uključite se u njih. To će mu podignuti samopouzdanje i podržati stvaranje vlastitog smisla za humor.

  4. Učite dijete da je sasvim u redu imati težak dan. Ponekad osmijeh treba pričekati, dati mu vremena da se pojavi.

  5. Nitko se ne smije kao dijete. Iskreno, glasno, neodoljivo i bez zadrške. Učite od njega i prepustite se radosti.

  CRVENI NOSOVI najbolje znaju da je osmijeh ponekad luksuz, posebice kada život odluči stati na put.

  Klaunovidoktori mjesečno posjete 1800 bolesne djece, a ni najteže situacije nisu ih spriječile u misiji donošenja radosti bolesnima, starijima i djeci s teškoćama.

   

  Dozvolite smijehu da obogati vaš svijet i pomozite donijeti radost djeci u bolnicu.

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
« »