32.4 C
City of Zagreb
Naslovna View: Post view - Djeciji biseri

View: Post view - Djeciji biseri

 • Camping Šimuni - Ljetni sportski kamp 2017

  Camping Šimuni na Pagu poziva školarce na Ljetni sportski kamp gdje će uživati u brojnim zabavnim aktivnostima.

  Gjde? Camping Šimuni Pag. Za lokaciju na karti kliknite ovdje.

  Za koga? Kamp je namijenjen djeci osnovnih i srednjih škola, a svi su sportski programi posebno prilagođeni njihovom uzrastu.

  U ljetnom sportskom kampu u Kampu Šimuni će vaši mališani:
  • Steći nove prijatelje
  • Isprobati brojne sportove
  • Naučiti plivati
  • Iskusiti ljetovanje bez roditelja
  • Upoznati kulturno-povijesno bogatstvo Jadrana
  • Doživjeti nezaboravno iskustvo

  Sportski program kampa uključuje

  • Jedrenje na dasci
  • Jedrenje na malim jedrilicama
  • Jedrenje na katamaranu
  • Kajakarenje
  • Veslanje na dasci
  • Plivanje
  • Skakanje u vodu
  • Ronjenje (uz nadoplatu)
  • Zabavu u aquaparku
  • Zajedničke vježbe
  • Waterfun sportove
  • Nogomet
  • Odbojku
  • Tenis
  • Penjanje
  • Timske igre

  Svi se programi provode pod vodstvom licenciranih voditelja i instruktora.

  Smještaj i prehrana

  U sportskom su kampu osigurana četiri zdrava dnevna obroka i smještaj u posebnim šatorima s drvenim podovima i krevetima na kat. Svi se obroci pripremaju u našem restoranu Mali raj, a jelovnik se mijenja svakog tjedna. Ako vaše dijete ima posebno reguliranu prehranu, molimo vas da nam to unaprijed javite.

  Dnevni raspored aktivnosti

  7:45 Buđenje i doručak
  9:00 – 9:45 Zajedničke vježbe
  10:00 – 11:30 Sportovi
  11:30 – 12:15 Slobodno vrijeme
  12:30 Ručak
  13:15 –14:30 Odmor uz društvene igre
  14:30 –16:30 Sportovi
  16:45 Užina
  17:00 –18:30 Timske igre
  18:45 Večera
  20:00 Animacija, timske i komunikacijske igre

  Termini održavanja ljetnog sportskog kampa

  • 10. lipanj - 17. lipanj
  • 17. lipanj - 24. lipanj
  • 24. lipanj - 1. srpanj
  • 1. srpanj - 8. srpanj
  • 8. srpanj - 15. srpanj
  • 15. srpanj - 22. srpanj
  • 22. srpanj - 29. srpanj
  • 29. srpanj - 5. kolovoz
  • 5. kolovoz - 12. kolovoz
  • 12. kolovoz - 19. kolovoz
  • 19. kolovoz - 26. kolovoz
  • 26. kolovoz - 2. rujan

  Cjenik sportskog kampa

  Sedmodnevni program: Od 2.150 kn / 290 € po djetetu

  U cijenu su uključeni prijevoz, osiguranje, smještaj u šatoru, puni pansion, cjelodnevni nadzor djece, diplome, majice, slike i video te sportski, zabavni i edukativni program.

  Za više informacija pogledajte web stranicu organizatora.

  Za rezervacije nazovite +385 23 697 441 ili napišite e-mail na marketing@camping-simuni.hr.

   

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • KAMO ZA VIKEND: Odmor u prirodi - savršen obiteljski odmor!

  Kažu da djeca ne pamte ono što su u djetinjstvu imali, već mjesta na kojima su bili, stvari koje su vidjeli i osjećaje koje su doživjeli. Zato je odlazak na izlet u prirodu uvijek dobar izbor - bez obzira na vrijeme, novac i dob djece. Donosimo pregled odredišta s kojima nećete pogriješiti!

  Za vas smo istražili kamo otići s djecom za produženi vikend, što vidjeti, gdje ručati, kojoj će se planinarskoj stazi vaša djeca rado vraćati, gdje mogu vidjeti kravu i konja "u živo". Izbor je pao na Seoski turizam Kezele, Etno kuću pod Okićem, Ekopark Krašograd, Planinarski dom Ivica Sudnik na Velikom dolu, Obiteljski hotel Stara vodenica i Etno izletište i restoran Mlinki kamen. Pogledajte što tko nudi...

  KEZELE - seoski turizam:

  Pođimo na selo... Tamo još ima mira!

  GDJE? Seoski turizam Kezele nalazi se u Moslavini, na pola puta između Zagreba i Bjelovara, na pola puta između Ivanić-Grada i Čazme.

  KAKO DOĆI? Iz smjera Zagreba najlakše je doći autocestom za Slavonski Brod, s koje se silazi na izlazu Ivanić-Grad, odakle postoje smeđe table za Seoski turizam Kezele. Možete doći i  autobusom koji polazi s Autobusnog kolodvora Zagreba i vozi samo sat vremena. Autobusna postaja Šumećani udaljena je svega 200 metara od imanja.

  ZAŠTO? Obitelji obožavaju festival domaće kuhinje nazvan moslavački stol! Servira se svake subote i nedjelje, blagdanima i praznicima od 13 do 15 sati, uz obaveznu rezervacija mjesta! I to cijele godine! Teško bi bilo nabrojati sva jela koja su u ponudi – ali postoje tri riječi koje ih sva opisuju – domaće je domaće.

  ŠTO? Na imanju se nalazi veliko dječje igralište, sportski tereni, staja s domaćim životinjama (koze, ovce, svinje, konji, zečevi, perad...), sportski tereni za nogomet, košarku i odbojku, kuglanje, tobogani, penjalice i ljuljačke, možete degustirati vino u podrumima, razgledavati etno zbirku, voziti se kočijom…Kuća za odmor idealna je želite li prenoćiti na gospodarstvu (buđenje uz pjev ptica zagarantirano). Posebna zanimljivost je poučna staza Marča koja vodi do jezera i močvare.

  Više informacija:

  www.kezele-vino.hr   info@kezele-vino.hr

  Vinogradska 6, Šumećani

  +38512820496      +385912820496      +385917846547

   

  Planinarski dom Ivica Sudnik - Veliki Dol:

  Jednom planinar, uvijek planinar!

  GDJE? Planinarski dom Ivica Sudnik nalazi se u Samoborskom gorju na Velikom dolu (530 m). Sagradili su ga 1963. članovi HPD-a Japetić na temeljima predratne kuće Ski-kluba Zagreb. Navodno je ovdje bila jedna od kolijevki skijanja u Zagrebu i okolici.

  KAKO DOĆI? Iz Samobora vozite županijskom cestom do centra Ruda (cca 10 do 15 minuta od cntra Samobora). Auto ostavite na parkiralištu kod škole ili preko puta škole. Odmah iza prvog ugla kreće cesta za Veliki dol – prvih cca 300 metara hodate asfaltiranom cestom, a onda počinje planinarski put. Uzbrdice gotovo i nema i imate oko sat vremena lagane šetnje do planinarskog doma.

  Automobilom možete doći iz Samobora u smjeru Smerovišća, pa nakon 2 km u Hamoru skrenuti u prvu ulicu uzbrdo za Palačnik. U prvom naselju desno skrenite za Gregurić Breg i iza Gvozda dalje makadamskom cestom do doma.

  ZAŠTO? Iskusni planinari kažu da za Samoborsko gorje vrijedi ista izreka kao za London: Tko je umoran od Samoborskog gorja – umoran je od života. Ako vas planinarenje privlači, a imate malu djecu i niste sigurni koliko i njih privlači – idelno mjesto za prvi, drugi i treći put (a mi vam garantiramo da ćete se vratiti još koji put) je Veliki Dol. To je jednostavna i laka planinarska staza kojoj ćete se uvijek rado vraćati. Okoliš je lijepo uređen, tu je igralište za djecu, drvene klupe i stolovi te tzv. meteorološko uže  koje radi po sistemu: kad je mokro – onda je kiša. U Domu možete ručati osvježiti se, a i prespavati ako vam je volja (ukupno ima 30 spavaćih mjesta).

  Više informacija:

  https://www.facebook.com/pg/Planinarski-Dom-Ivica-Sudnik-1596085553997447/photos/?ref=page_internal

  Planinarski Dom Ivica Sudnik, Veliki dol bb, Samobor

  Mob. 091 359 2884

   

  Etno kuća pod Okićem:

  autentičan doživljaj seoskog domaćinstva

   

  GDJE? Autentičan ugođaj seoskog domaćinskva okićkog kraja možete doživjeti u selu Klake, udaljenom 8 km od Samobora (dvadesetak km jugozapadno oz Zagreba) u samom podnožju staroga grada Okića i na granici parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje gdje se Etno kuća pod Okićem. posjetiteljima nudi poseban ugođaj u autentičnom ambijentu seoskog domaćinstva okićkog kraja.

  KAKO DOĆI?

  http://www.etno-kuca.hr/hr/kako-do-nas/

  ZAŠTO? Etno kuća otvorena je cijele godine. Dolazak je potrebno prethodno najaviti i dogovoriti bilo da ste zainteresirani za prezentaciju zavičajne zbirke, dječje izlete i edukativne radionice, pripremu domaće hrane za obiteljske proslave i druge vrste druženja, team building, smještaj u sobama, najam kuće, kampiranje, iznajmljivanje prostora za prigodna druženja i sportske aktivnosti. Ljubazni domaćini - obitelj Slakoper - uputit će vas na mogućnosti koje nude dodatni sadržaji

  Više informacija:

  Podokićka 40, Klake, Samobor
  Tel: + 385 1 3382 335; 098 928 8773
  E-mail : marijan.slakoper@etno-kuca.hr

  www.etno-kuca.hr

   

  Stara vodenica: uživancija na zagorski način

  GDJE? Mali obiteljski hotel u Hrvatskom zagorju  „Stara Vodenica“ nalazi se u blizini mnogih povijesnih i kulturnih znamenitosti poput Etno sela Kumrovec (cca 6 km), Matija Gubec, Stubičke toplice, dvorac Veliki Tabor, dvorac Trakošćan, muzej  pračovjeka u Krapini, poznatih vrela Terme Tuhelj, Krapinske Toplice, Stubičke Toplice, Terme Jezerčica sve u krugu 10 do 40 km. U hotelu je devet soba i ukupno mogu smjestiti 22 osobe.

  KAKO DOĆI? Gradić Klanjec nalazi se oko sat vremena vožnje od Zagreba, a u njegovoj blizini malo mjesto Gredice u kojem se nalazi seoski turizam Stara vodenica.

  ZAŠTO? U ponudi je domaća tradicionalna kuhinja u kojoj prevladavaju zagorski specijaliteti iz kuhinje naše bake. Restoran je kapaciteta 70 sjedećih mjesta, terasa sa 20 mjesta i vanjski vrt sa 40 sjedećih mjesta. Posebnu toplinu i intimu prostoru daju otvoreno ognjište, starinska krušna peć i stara vodenica. Ovdje možete uživati i wellnes ponudi sa masažama i opuštanju u jacuzziju te otvorenom bazenu za goste. U vrtu se nalaze sjenice sjenice u kojima se poslužuje hrana, te malo dječje igralište i mali zoo vrt sa domaćim životinjicama.

  Više informacija:

  Seoski turizam "Stara Vodenica", vl. obitelj Galić, Gredice 32, Klanjec

  Radno vrijeme: Pon – Ned | 8,00 do 22,00 h

  vodenica@staravodenica.hr

  http://staravodenica.hr

   

  Eko park Krašograd

  GDJE? Šireći ideju o organizaciji proizvodnje i poslovanja na ekološki prihvatljiv i održiv način, Kraš je izgradio vlastiti ekopark u Bratini, općini Pisarovina. Svi objekti na posjedu i pripadajući sadržaji pričaju ekopriču, od drvenih kućica čiji su apartmanski kapaciteti planirani za smještaj stotinjak osoba, restorana s originalnom ponudom specijaliteta, do farme krava koja nam omogućava bavljenje ekološkim stočarstvom.

  KAKO DOĆI? Zbog radova na održavanju cestovnih pravaca iz Eko parka Krašograd predlažu  Alternativne pravce dolaska zbog radova u 2017.

  ZAŠTO? Čitavo imanje nositelj je ekološkog certifikata, svi  objekti sagrađeni su od potpuno prirodnih materijala, drva i kamena, dok se poljoprivredni uzgoj obavlja prema najvišim standardima ekoproizvodnje. Okruženje šumom pruža mogućnost da ponekad ugledate nešto od autohtone divljači (jelen, srna, divlja svinja, zec, fazan, trčka, šljuka) i brojnih ptica. Ovo je mjesto idealno za obiteljski odmor ili zajednički izlet s prijateljima.

  Više informacija:

  KRAŠ, d.d.
  Eko park KRAŠOGRAD,Bratina 117

  Telefoni: 01/5582 200 (recepcija)

  Radno vrijeme: 06-22 h

  E-mail: ekopark-kras@kras.hr

  www.ekopark-kras.hr

   

  Etno izletište i restoran Mlinski kamen: oaza mira, opuštenosti i ugode!

  GDJE? Resort Mlinski kamen se sastoji od niza objekata koji će vam pružiti iskustvo života u prirodi. Svi objekti su inspirirani narodnim običajima Kupskog kraja te je cjelokupni prostor, uključujući i  pokućstvo, primjeren regionalnim značajkama kuće i načinu života u njoj. Kuće za odmor predstavljaju jedinstvenu poveznicu između prošlih vremena i modernog svijeta. Opremljene prema najsuvremenijim standardima i uređene prema tradicionalnim obilježjima Banovine.

  KAKO DOĆI? http://www.millstone-resort.com/index.php/etno-gospodarstvo/eko-uzgoj

  ZAŠTO? Veliki broj rekreativnih i sportskih aktivnosti u prirodi omogućit će vam da u potpunosti uživate u svježem i čistom zraku i prirodnim ljepotama. Dolaskom u Mlinski kamen naučit ćete mnogo toga o kulturnoj baštini ovoga kraja te ćete pridonijeti njenom očuvanju, a možete se i s imanja uputiti na neke od izleta koje organiziraju domaćini. Za ljubitelje wellnessa - tu je i  wellness zona. Osim u prekrasnom ambijentu i netaknutoj prirodi, u Mlinskom kamenu uživat ćete u mesnim i mliječnim proizvodima, te voću i povrću proizvedenim na ovom gospodarstvu eko uzgoj

  Više informacija:

  Karta Mlinstone resorta

  +385 (0) 99 343 7673
  info@millstone-resort.com

   

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • KAKO MOTIVIRATI UČENIKE: Ikea efekt u poučavanju!

   

  Više cijenimo ono oko čega smo se pomučili, do čega smo sami došli, što smo sami sastavili, napravili prema uputama, otkrili... od onoga što nam je servirano gotovo. Stručnjaci to zovu Ikea efekt. Ovaj princip jednostavno se može primijeniti na poučavanje... Kako? Zna izvrsna Dinka Juričić

  Kad Bill Gates želi pojednostavniti neku kompliciranu proceduru i ubrzati obavljanje nekog posla – dodijeli taj posao ljenčinama. Računa na to da će ljenčine vrlo kreativno razmišljati kako bi smislile najlakši i najbrži način da bez puno muke obave zadano. Jeste li kad pokušali taj princip koristiti u poučavanju?

  Sa Školskog portala www.skolskiportal.hr prenosimo izvrsnu kolumnu Dinke Juričić, urednice za cjeloživotno obrazovanje i morivacijske govornice.

  Kako sastaviti stolac? Misli, sine, trebat će ti!
  Kako sastaviti stolac? Misli, sine, trebat će ti!

  Umjesto da cijele noći mozgamo o tome kako da učenicima što jednostavnije objasnimo neki komplicirani koncept, zašto im ne bismo zadali da za zadaću progooglaju, prouče taj koncept iz svih izvora koji im padnu na pamet kako bi ga na sljedećem satu što zanimljivije objasnili drugima?

  Prije petnaestak godina, kad se intenzivno razmišljalo o tome kako što uspješnije prizemljiti rover Pathfinder na Mars, ESA (Europska svemirska agencija) je na svojoj web stranici namijenjenoj djeci  raspisala fenomenalno zanimljiv natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. Zadatak je bio timski, za cijeli razred: smisliti i konstruirati učinkovitu napravu pomoću koje će spustiti jaje s visine od 2 metra na zemlju, a da se ne razbije. Koliko se sjećam, za konstruiranje su smjeli koristiti samo 5 listova A4 papira, 10 slamki za sok, 2 metra čvrstoga konca i 3 gumice za kosu. Doza dječje kreativnost u razmišljanju često je okidač koji  i najvećim stručnjacima pomaže da izrone iz rutine stručnoga razmišljanja i počnu lateralno razmišljati, da problem koji rješavaju osvijetle iz kuteva koji su im dotad izmicali.

  I Laura je osjetila užitak sastavljanja stolca - na predstavljanju Udruge SURLA u Samoboru
  I Laura je osjetila užitak sastavljanja stolca - na predstavljanju Udruge SURLA u Samoboru

  Najkorisnije ideje o motiviranju učenika i novim modelima poučavanja pronalazimo danas u istraživanjima ekonomskih psihologa poput Dana Arielyja, oca pojma Ikea efekt. Jedna je marketinška kuća  naručila od Arieliya istraživanje o psihološkim razlozima percipiranja cijene proizvoda i utjecaju cijene proizvoda na odluku od kupnji. Arely je krenuo od pitanja  kupuju li ljudi Ikein namještaj koji kod kuće sami moraju sklapati samo zato što im je to jeftinije od kupovine gotovog namještaja ili u sklonosti prema uradi sam namještaju ima još nešto. Proveo je niz istraživanja od kojih je najzanimljivije bilo ono s Ikea kutijama.  Ispitanike je podijelio u dvije skupine. Eksperimentalnoj je dao nesastavljene kutije da ih sami slože, a kontrolna je skupina dobila potpuno sastavljene kutije. Kad im je rečeno da odrede cijenu svojim kutijama, oni koji su ih sami slagali smatrali su ih dvostruko ili trostruko vrednijima od onih koji su ih dobili složene. Sličan je bio i eksperiment s origami žabama. Oni koji su ih sami uspjeli složiti prema priloženim naputcima bili su za njih spremni platiti pet puta više od onih koji su dobili gotove origami žabe.

  Zaključak je zapravo vrlo logičan: više cijenimo ono za što smo se sami malo pomučili od onoga što nam se servira gotovo. Čak i kad nam se uradi sam stolić klima, a vrata na uradi sam ormariću baš ne zatvaraju najbolje, te komade namještaja uglavnom doživljavamo vrednijima od onih koje kupimo gotove. U čemu je trik? U tome što smo ponosni sami na sebe jer smo shvatili princip, samostalno donosili odluke i razvili vlastite ideje o tome kako prevladati probleme, što smo uspješno DOVRŠILI neki posao, iskusili da možemo uraditi nešto što nikad prije nismo probali, otkrili u sebi kompetencije za koje nismo ni znali da ih imamo. Iskustvo rješavanja problema, stvaranja i uspješnoga dovršetka razlozi su za to da se snažnije emocionalno povezujemo s tim što smo napravili nego s onim što kupimo gotovo i što to smatramo vrednijim. Vrlo zgodna pouka, zar ne?

  Svaki put kad učenicima damo gotovo znanje, kad im nudimo odgovore umjesto da ih potičemo da postavljaju pitanja... oduzimamo im onu heurističku radost zbog koje više vrednujemo ono za što smo se dobrovoljno sami pomučili. Cijela je mudrost Ikea efekta u poučavanju upravo u pronalaženju načina da učenike navedemo da se dobrovoljno sami potrude shvatiti koncepte i riješiti probleme... a ne u tome da im ih mi bolje protumačimo.

  Izvor: Za školskiportal.hr Piše: Dinka JURIČIĆ

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Bojanje jaja prirodnim bojama

  Ove godine odustali smo od ljuske luka i pokušali jaja obojati u tri različite, ali opet prirodne  boje. Jaja smo bojali kurkumom, kamilicom, crvenim vinom i ciklom, uz pomoć sasvim malo običnog octa.

  Potreban materijal za ukrašavanje:

  • vuna

  • gumice

  • uljne pastele

  Za ukrašavanje jaja koristili smo vunu, gumice i obične uljne pastele.
  Za ukrašavanje jaja koristili smo vunu, gumice i obične uljne pastele.
  Jaje treba omotati vunom - možete raditi jednostavne linije ili pokušati napraviti mrežu.
  Jaje treba omotati vunom - možete raditi jednostavne linije ili pokušati napraviti mrežu.
  Na jaje možete staviti obične kuhinjske gumice.
  Na jaje možete staviti obične kuhinjske gumice.
  Jaje možete ukrasiti pastelama (masne bojice) - učinak bi trebao biti isti kao kod ukrašavanja voskom, a za djecu je ovo puno lakši i jednostavniji način.
  Jaje možete ukrasiti pastelama (masne bojice) - učinak bi trebao biti isti kao kod ukrašavanja s voskom, a za djecu je ovo puno lakši i jednostavniji način.
  Naša jaja prije bojanja izgledala su ovako.
  Naša jaja prije bojanja izgledala su ovako.

  Potrebni sastojci za bojanje:

  • kurkuma i kamilica

  • crveno vino

  • cikla

  • malo octa

  Sastojci za dobivanje prirodnih boja su: kurkuma, kamilica, cikla, crveno vino i malo octa.
  Sastojci za dobivanje prirodnih boja su: kurkuma, kamilica, cikla, crveno vino i malo octa.

   

  Kod kuhanja jaja morate paziti da budu potpuno uronjena u vodu u kojoj se kuhaju.
  Kod kuhanja jaja morate paziti da budu potpuno uronjena u vodu u kojoj se kuhaju.
  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

  Najljepši dio proljeća, odmah nakon proljetnica, su proljetni praznici. Za školarce izvor radosti, za njihove (pre)zaposlene roditelje - izvor briga. Kamo s djecom tijekom praznika? Kako im organizirati i kvalitetno ispuniti vrijeme? Donosimo vam preporuke za cjelodnevne kampove i organizirane izlete za školarce. Pažljivo smo izabrali programe koje su osmislili i provode ih stručnjaci koji se bave djecom a na kojima ima još nešto slobodnih mjesta.

  1. Dječji klub Zmajo

  Gdje: Svetog Mateja 19, 10 000 Zagreb

  Za koga: djeca 5 - 12 godina

  Cijena: 130 kuna/dan, za 4 ili više dana popust 15%.

  Prijavedjecjiklub.zmajo@gmail.com, tel: 091/5780807, 091/5065552

  Program: 13.04. – 21.04. 2017.: cjelodnevno druženje za djecu uz program koji će djeci omogućiti nezaboravan provod, puno sporta, kreativnosti, zabave i smijeha. Djecu čeka svaki dan jedna kreativna radionica, igra vani na obližnjim igralištima i parkovima, druženje i crtanje unutra i razne društvene igre.  Tijekom cjelodnevnog boravka djeca imaju doručak, ručak i voćnu užinu.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB.


  2. Proljetni kamp u La La Land

  Gdje: Restoran i park Maksimir, Zagreb

  Za koga: školarci 1. - 4. razreda

  Cijena: 850,00 kn, u cijenu su uključeni doručak, ručak i užina u organizaciji restorana Maksimir gdje će se održavati aktivnosti u zatvorenom.

  Prijave: lalaland@lalaland.hr, 095 8733 008

  Program: 18. do 21. travnja, svaki dan od 8:00 do 16:00 sati (mogućnost dolaska od 7:30 te odlaska od 17:00 sati)

  S obzirom da je proljeće vrijeme zanimljivih i upečatljivih promjena u prirodi i okolišu, program kampa imat će naglasak na istraživačkim aktivnostima na otvorenom. Djeca će tako sudjelovati u šumskom safariju gdje će se upoznati sa živim svijetom šume, kako na tlu i u krošnjama, tako i ispod površine, klasificirati će i bilježiti razne biljke i njihove dijelove, učiti o znanstvenim temama koje se kriju u pozadini šumskog života. Koristeći pravu laboratorijsku opremu uz neizostavne mikroskope, povećala, epruvete, posudice za uzorke, pincete i drugo, djeca će iskusiti život znanstvenika i sami osmišljavati i izvoditi pokuse iz kemije, fizike i biologije, a naučeno će primijeniti u konstruiranju vlastitih funkcionalnih izuma znanstvenih igračaka od kojih će neke ponijeti kući skupa s pozitivnim iskustvom vezanim uz učenje i znanost. Osim biologije, prirode i društva, kemije i fizike djeca će jedan dio dana provesti na kreativnim aktivnostima poput slikarstva, izrade različitih predmeta i crtanju grafita. Sportske aktivnosti sastavni su dio svakog dana trajanja kampa. Vjerujemo da svako dijete u sebi krije neki talent a kroz naše plesno-pjevačo-glumačke radionice, otkrit ćemo koji talent svako dijete u sebi krije.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB


  3. Proljetni praznici na predivnom posjedu Contessa

  Gdje: Budrovci 27, 47201 Draganić, oko 30 minuta vožnje od Zagreba

  Za koga: djeca 6 - 12 godina

  Cijena:

  Prijave: info@contessa.hr, posjed.contessa@gmail.com ili 095 808 1300

  Program: Aktivnosti se odvijaju 3 dana, 13.-15.04.2017 (četvrtak-subota) i 18.-20.04.2017 (utorak-četvrtak) 9 - 16 sati

  Djecu čeka jedinstvena avantura putovanja u doba princeza i vitezova. Na bajkovitom posjedu Contessa djeci se pruža pravi ugođaj ladanjskog života u kojem su nekada uživale grofice i grofovi!

  Mali polaznici kampa će uživati u oblačenju u kostime, jahanju, izletu u Ozalj i druženju uz voditelje i animatore. Pruža se i mogućnost oglednog sata. Na kraju djeca dobivaju diplome.

  Djeci je osiguran doručak, ručak i snack i svi materijali za radionice.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB


  4. Marljive pčelice, odmorite se u Prostoru imaginacije

  Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

  Za koga: za djecu 6 - 10 godina

  Cijena: 1 dan - 100 kn, 4 dana - 340 kn, dolazak na pojedinačne radionice ili ostanak iza 14 sati po dogovoru

  Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

  Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 9:30 do 14 sati

  Dok roditelji rade – i mi ćemo raditi... Dobro, nećemo baš raditi – raditi, nego ćemo se baviti kreativnim aktivnostima! Povezati ćemo u jednu cjelinu crtić, kreativnu-lutkarsku radionicu i dramske igre! Naš tematski praznični tjedan bit će posvećen našim prijateljima – životinjama! Kućni ljubimci, divlje životinje, imaginarne životinje... Bit će nas pun prostor. Dani će nam izgledati ovako: red crtića, red kreativno-lutkarskih radionica, red dramskih igri. Nešto ćemo i prigristi pod pauzom, da možemo još bolje stvarati! Poslije ove radionice  djeca imaju mogućnost nastaviti u istom prostoru druženje na Relax Kids radionicama (pogledajte točku 5).

  Crtići koje ćemo gledati i kasnije obrađivati kroz radionice:

  Više informacija: WEB 


  5. Proljetne Relax Kids radionice

  Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

  Za koga: za djecu 6 - 10 godina

  Cijena: 80kn/radionica

  Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

  Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 14 do 16 sati

  Radionice programa Relax Kids sačinjavaju strukturu od 7 koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti - ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne rečenice, svjesnu pažnju i vizualizaciju. Provodi se u manjim grupama, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenja pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.

  "Dobro došli na čarobno mjesto gdje svi mogu biti ono što jesu i gdje čarolija nikada ne prestaje! Mjesto gdje su sva djeca voljena, podržana, sigurna i shvaćena i gdje se mogu kroz opuštanje i igru zabavljati i učiti na sasvim jedan drugačiji način, a gdje roditelji mogu uživati gledajući kako njihova djeca rastu u pozitivne i samopouzdane osobe, sigurne u sebe i ispunjene ljubavlju i srećom u svemu što rade.Veselimo se zajedničkom učenju i druženju na čarobnom mjestu gdje sve što zamislimo i ostvarimo i gdje naša djeca započinju svoj dan osmijehom i srcima punim ljubavi, pažnje, razumijevanja i samopouzdanja!" Mirjana Petković, voditeljica radionica, licencirani life coach i licencirani Relax Kids Coach.
   Više informacija: WEB
  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Antistres loptice za jednu kunu!

  Ideja je potekla od učenika 3. b razreda. Rečeno - učinjeno. Uz proračun od čitavih 20-ak kuna (svatko je donio kunu, neki su zaboravili), nabavili smo potreban materijal i napravili po jednu antistres lopticu za svakog učenika. Na kraju je ostalo malo brašna, pa su predložili da im učiteljica ispeče kolače...

  Ukupno smo ih napravili 27, svatko po jednu sebi, a prvi koji su bili gotovi dobili su čast napraviti za prijatelje koji nisu bili u školi. Sve je bilo gotovo u  manje od 45 minuta koliko traje školski sat. Do školskog zvona i razred smo propisno počistili, a čak nam je ostalo i malo riže i brašna (prijedlog da im učiteljica ispeče kolače i napravi rižoto još je u fazi razmatranja).

   

  Za izradu antistres loptica potrebno je:
  • brašno ili riža

  • balon

  • ljevak ili tuljac napravljen od običnog papira.

  Običan nenapuhani balon nataknite na ljevak ili tuljac od papira i pažljivo sipajte brašno ili rižu u njega.
  Običan nenapuhani balon nataknite na ljevak ili tuljac od papira i pažljivo sipajte brašno ili rižu u njega.
  Zavežite balon na vrhu i - vaša antistres loptica je gotova!
  Zavežite balon na vrhu i - vaša antistres loptica je gotova!
  Što više brašna / riže stavite - to će vam oblik biti bolji.
  Što više brašna / riže stavite - to će vam oblik biti bolji.
  Za manje od pola sata napravili smo 27 loptica - svatko ima svoju i svaka je drugačija.
  Za manje od pola sata napravili smo 27 loptica - svatko ima svoju i svaka je drugačija.
  3.b - razred bez stresa?!
  3.b - razred bez stresa?!
  Vrijedni redar čisti pod !
  Vrijedni redar čisti pod !

  Antistres loptice izradili učenici 3.b razreda Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora.

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

  Najljepši dio proljeća, odmah nakon proljetnica, su proljetni praznici. Za školarce izvor radosti, za njihove (pre)zaposlene roditelje - izvor briga. Kamo s djecom tijekom praznika? Kako im organizirati i kvalitetno ispuniti vrijeme? Donosimo vam preporuke za cjelodnevne kampove i organizirane izlete za školarce. Pažljivo smo izabrali programe koje su osmislili i provode ih stručnjaci koji se bave djecom a na kojima ima još nešto slobodnih mjesta.

  1. Dječji klub Zmajo

  Gdje: Svetog Mateja 19, 10 000 Zagreb

  Za koga: djeca 5 - 12 godina

  Cijena: 130 kuna/dan, za 4 ili više dana popust 15%.

  Prijavedjecjiklub.zmajo@gmail.com, tel: 091/5780807, 091/5065552

  Program: 13.04. – 21.04. 2017.: cjelodnevno druženje za djecu uz program koji će djeci omogućiti nezaboravan provod, puno sporta, kreativnosti, zabave i smijeha. Djecu čeka svaki dan jedna kreativna radionica, igra vani na obližnjim igralištima i parkovima, druženje i crtanje unutra i razne društvene igre.  Tijekom cjelodnevnog boravka djeca imaju doručak, ručak i voćnu užinu.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB.


  2. Proljetni kamp u La La Land

  Gdje: Restoran i park Maksimir, Zagreb

  Za koga: školarci 1. - 4. razreda

  Cijena: 850,00 kn, u cijenu su uključeni doručak, ručak i užina u organizaciji restorana Maksimir gdje će se održavati aktivnosti u zatvorenom.

  Prijave: lalaland@lalaland.hr, 095 8733 008

  Program: 18. do 21. travnja, svaki dan od 8:00 do 16:00 sati (mogućnost dolaska od 7:30 te odlaska od 17:00 sati)

  S obzirom da je proljeće vrijeme zanimljivih i upečatljivih promjena u prirodi i okolišu, program kampa imat će naglasak na istraživačkim aktivnostima na otvorenom. Djeca će tako sudjelovati u šumskom safariju gdje će se upoznati sa živim svijetom šume, kako na tlu i u krošnjama, tako i ispod površine, klasificirati će i bilježiti razne biljke i njihove dijelove, učiti o znanstvenim temama koje se kriju u pozadini šumskog života. Koristeći pravu laboratorijsku opremu uz neizostavne mikroskope, povećala, epruvete, posudice za uzorke, pincete i drugo, djeca će iskusiti život znanstvenika i sami osmišljavati i izvoditi pokuse iz kemije, fizike i biologije, a naučeno će primijeniti u konstruiranju vlastitih funkcionalnih izuma znanstvenih igračaka od kojih će neke ponijeti kući skupa s pozitivnim iskustvom vezanim uz učenje i znanost. Osim biologije, prirode i društva, kemije i fizike djeca će jedan dio dana provesti na kreativnim aktivnostima poput slikarstva, izrade različitih predmeta i crtanju grafita. Sportske aktivnosti sastavni su dio svakog dana trajanja kampa. Vjerujemo da svako dijete u sebi krije neki talent a kroz naše plesno-pjevačo-glumačke radionice, otkrit ćemo koji talent svako dijete u sebi krije.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB


  3. Proljetni praznici na predivnom posjedu Contessa

  Gdje: Budrovci 27, 47201 Draganić, oko 30 minuta vožnje od Zagreba

  Za koga: djeca 6 - 12 godina

  Cijena:

  Prijave: info@contessa.hr, posjed.contessa@gmail.com ili 095 808 1300

  Program: Aktivnosti se odvijaju 3 dana, 13.-15.04.2017 (četvrtak-subota) i 18.-20.04.2017 (utorak-četvrtak) 9 - 16 sati

  Djecu čeka jedinstvena avantura putovanja u doba princeza i vitezova. Na bajkovitom posjedu Contessa djeci se pruža pravi ugođaj ladanjskog života u kojem su nekada uživale grofice i grofovi!

  Mali polaznici kampa će uživati u oblačenju u kostime, jahanju, izletu u Ozalj i druženju uz voditelje i animatore. Pruža se i mogućnost oglednog sata. Na kraju djeca dobivaju diplome.

  Djeci je osiguran doručak, ručak i snack i svi materijali za radionice.

  Više informacija: FACEBOOK i WEB


  4. Marljive pčelice, odmorite se u Prostoru imaginacije

  Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

  Za koga: za djecu 6 - 10 godina

  Cijena: 1 dan - 100 kn, 4 dana - 340 kn, dolazak na pojedinačne radionice ili ostanak iza 14 sati po dogovoru

  Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

  Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 9:30 do 14 sati

  Dok roditelji rade – i mi ćemo raditi... Dobro, nećemo baš raditi – raditi, nego ćemo se baviti kreativnim aktivnostima! Povezati ćemo u jednu cjelinu crtić, kreativnu-lutkarsku radionicu i dramske igre! Naš tematski praznični tjedan bit će posvećen našim prijateljima – životinjama! Kućni ljubimci, divlje životinje, imaginarne životinje... Bit će nas pun prostor. Dani će nam izgledati ovako: red crtića, red kreativno-lutkarskih radionica, red dramskih igri. Nešto ćemo i prigristi pod pauzom, da možemo još bolje stvarati! Poslije ove radionice  djeca imaju mogućnost nastaviti u istom prostoru druženje na Relax Kids radionicama (pogledajte točku 5).

  Crtići koje ćemo gledati i kasnije obrađivati kroz radionice:

  Više informacija: WEB 


  5. Proljetne Relax Kids radionice

  Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

  Za koga: za djecu 6 - 10 godina

  Cijena: 80kn/radionica

  Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

  Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 14 do 16 sati

  Radionice programa Relax Kids sačinjavaju strukturu od 7 koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti - ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne rečenice, svjesnu pažnju i vizualizaciju. Provodi se u manjim grupama, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenja pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.

  "Dobro došli na čarobno mjesto gdje svi mogu biti ono što jesu i gdje čarolija nikada ne prestaje! Mjesto gdje su sva djeca voljena, podržana, sigurna i shvaćena i gdje se mogu kroz opuštanje i igru zabavljati i učiti na sasvim jedan drugačiji način, a gdje roditelji mogu uživati gledajući kako njihova djeca rastu u pozitivne i samopouzdane osobe, sigurne u sebe i ispunjene ljubavlju i srećom u svemu što rade.Veselimo se zajedničkom učenju i druženju na čarobnom mjestu gdje sve što zamislimo i ostvarimo i gdje naša djeca započinju svoj dan osmijehom i srcima punim ljubavi, pažnje, razumijevanja i samopouzdanja!" Mirjana Petković, voditeljica radionica, licencirani life coach i licencirani Relax Kids Coach.
   Više informacija: WEB
  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Proljetni znanstveni kamp Koraka do znanosti - priroDA! i njena umjetnost

  Za vrijeme proljetnih praznika vaši mališani mogu zakoračiti u proljetni znanstveni kamp Koraka do znanosti pod nazivom priroDA! i njena umjetnost! U prirodi i od prirode mogu učiti kroz hands-on projekte i radionice, znanstvene igre, mentalne mape, multimediju, igru i zabavu! Moto je: ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

   

  Kada: 17. - 21.04. 2017., prijave su moguće za svih 5 dana ili na manje dana. Edukatori su dežurni od 7:30 do 17 sati, a program kampa traje od 8 do 16 sati. Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

  Gdje: Boravimo u  opuštenom okruženju, družimo se u našem unutrašnjem prostoru na adresi Grabeščak 16 Zagreb i u vrtu, a po programu idemo i u mini znanstvene izlete u PP Medvednica i Ribnjak. Tijekom 5 dana znanstvenog kampa djeca će uz stručno vodstvo edukatora imati priliku učiti u prirodi i od prirode!

  Cijena: 5 dana kampa za jedno dijete 1200 kn, za dvoje djece 2200 kn. Moguće je izabrati i manji broj dana (1 dan 250 kn, 2 dana 450 kn, 3 dana 700 kn, 4 dana 950 kn).

  Za koga: Djeca školske dobi - od 7 (eventualno 6, uz dogovor) do 12 odnosno 13 godina. Rad u grupama do dvanaestero djece.

  Prijava: korakdoznanosti@gmail.com i tel. 092 713 8801.  Svakako navedite posebne zahtjeve u vezi prehrane (alergije i sl.)

  Što čeka djecu na proljetnom kampu priroDA! i njena umjetnost! ?

  Proljeće je najbolje vrijeme za boravak, promatranje, osluškivanje, ekperimentiranje, istraživanje, igru i zabavu u prirodi! Priroda nas uči skladu, funkcionalnosti, ciklusu života, oštroumnosti, povezanosti, poštovanju i prihvaćanju, različitosti, sinergiji, smirenosti i aktivnosti, logici, uzroku i posljedici, akciji i reakciji, umjetnosti, igri i vremenu, tome da postoji određeno vrijeme za sve. Priroda živi zbog sklada i za sklad. Idemo učiti, eksperimentirati, saditi i graditi, istraživati jedan djelić njene umjetnosti ...

  Proljetni znanstveni kamp osmišljen je kao vraćanje  izvorima, vodenim i prirodnim ciklusima. Djeca će promatrati tijek života od sjemenke do biljke, saditi i sijati, graditi plastenik i sustav za navodnjavanje, ići u šumski lov na blago, imenovati vrste i eksperimentirati u različitim uvjetima mikroklime, raditi modele drveta, promatrati dizajn šume i repliciramo ga u duhu svoje kreativnosti, posjetiti ribnjak i učiti o ljudskom čimbeniku okoliša, hranidbenim lancima i složenosti ekosustava.

  priroda proljetni kamp Korak do znanosti

  Udruga Korak do znanosti želi dati djeci kvalitetne temelje znanja

  "Želim izgraditi ogromnu zgradu. Koja može mijenjati oblik. I boje. Prvi korak? Temelji. Čak i ako se odlučim za levitirajuću varijantu, najvažnije je napraviti kvalitetne temelje. Zamisli da krenem graditi od sedmog kata? Ne bi išlo. Tako da, definitivno ću se baciti na temelje!"

  Ljudski mozak je plastičan. To znači da on stvara nove neuronske puteve i veze, a njegovi se neuronski sklopovi organiziraju i reorganiziraju kao odgovor na iskustvo. Dječji mozak je jako plastičan. Djeci ideje pršte na sve strane. Korak do znanosti se našao upravo tu, s vizijom da je baš tad kad je ideja najviše, djeci potreban kontekst znanosti jer im ona omogućava da grade kvalitetne temelje.

  Što je STEaM i kako razvija dječje mentalne sposobnosti?

  Korak do znanosti djeci već od četvrte godine nudi okruženje konstruktivnih i logički vođenih situacija te podražaja koji stimuliraju njihov razvoj. Uz pomoć u osnovi jezika, a konkretno koristeći tzv. STEAM: Science Technology Engineering Arts Mathematics, koji nam omogućuju neizmjeran spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca imaju priliku  neposredno proživjeti:

  Eksperimente, izradu različitih funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene i društvene igre, male znanstvene projekte, izazovne zadatke, programiranje, mjerenja, prikaze i analize mjerenih podataka, slaganje i konstruiranje… Sve to stimulira njihova  osjetila i  zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i  ‘raste’ Nakon toga, mogućnosti su beskonačne!

  Dakle, djeci u Koraku do znanosti edukatori ne govore što da vide, već samo usmjeravaju njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

  U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja i razvijaju svoje kognitivne i motoričke  sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti u konačnici osjeća dobro i ispunjeno!

  Svoju viziju Korak do znanosti ostvaruje aktivnostima kroz:

  Svi programi podrazumijevaju interdisciplinaran, interaktivan te ponajviše iskustven oblik edukacije, pa je u skladu s tim njihov glavni alat rada eksperiment, a moto je:

  ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

  Više informacija možete potražiti na web stranici udruge Korak do znanosti, na Facebook profilu i Instagram profilu.

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Proljetni znanstveni kamp Koraka do znanosti - priroDA! i njena umjetnost

  Za vrijeme proljetnih praznika vaši mališani mogu zakoračiti u proljetni znanstveni kamp Koraka do znanosti pod nazivom priroDA! i njena umjetnost! U prirodi i od prirode mogu učiti kroz hands-on projekte i radionice, znanstvene igre, mentalne mape, multimediju, igru i zabavu! Moto je: ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

  Kada: 17. - 21.04. 2017., prijave su moguće za svih 5 dana ili na manje dana. Edukatori su dežurni od 7:30 do 17 sati, a program kampa traje od 8 do 16 sati. Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

  Gdje: Boravimo u  opuštenom okruženju, družimo se u našem unutrašnjem prostoru na adresi Grabeščak 16 Zagreb i u vrtu, a po programu idemo i u mini znanstvene izlete u PP Medvednica i Ribnjak. Tijekom 5 dana znanstvenog kampa djeca će uz stručno vodstvo edukatora imati priliku učiti u prirodi i od prirode!

  Cijena: 5 dana kampa za jedno dijete 1200 kn, za dvoje djece 2200 kn. Moguće je izabrati i manji broj dana (1 dan 250 kn, 2 dana 450 kn, 3 dana 700 kn, 4 dana 950 kn).

  Za koga: Djeca školske dobi - od 7 (eventualno 6, uz dogovor) do 12 odnosno 13 godina. Rad u grupama do dvanaestero djece.

  Prijava: korakdoznanosti@gmail.com i tel. 092 713 8801.  Svakako navedite posebne zahtjeve u vezi prehrane (alergije i sl.)

  Što čeka djecu na proljetnom kampu priroDA! i njena umjetnost! ?

  Proljeće je najbolje vrijeme za boravak, promatranje, osluškivanje, ekperimentiranje, istraživanje, igru i zabavu u prirodi! Priroda nas uči skladu, funkcionalnosti, ciklusu života, oštroumnosti, povezanosti, poštovanju i prihvaćanju, različitosti, sinergiji, smirenosti i aktivnosti, logici, uzroku i posljedici, akciji i reakciji, umjetnosti, igri i vremenu, tome da postoji određeno vrijeme za sve. Priroda živi zbog sklada i za sklad. Idemo učiti, eksperimentirati, saditi i graditi, istraživati jedan djelić njene umjetnosti ...

  Proljetni znanstveni kamp osmišljen je kao vraćanje  izvorima, vodenim i prirodnim ciklusima. Djeca će promatrati tijek života od sjemenke do biljke, saditi i sijati, graditi plastenik i sustav za navodnjavanje, ići u šumski lov na blago, imenovati vrste i eksperimentirati u različitim uvjetima mikroklime, raditi modele drveta, promatrati dizajn šume i repliciramo ga u duhu svoje kreativnosti, posjetiti ribnjak i učiti o ljudskom čimbeniku okoliša, hranidbenim lancima i složenosti ekosustava.

  priroda proljetni kamp Korak do znanosti

  Udruga Korak do znanosti želi dati djeci kvalitetne temelje znanja

  "Želim izgraditi ogromnu zgradu. Koja može mijenjati oblik. I boje. Prvi korak? Temelji. Čak i ako se odlučim za levitirajuću varijantu, najvažnije je napraviti kvalitetne temelje. Zamisli da krenem graditi od sedmog kata? Ne bi išlo. Tako da, definitivno ću se baciti na temelje!"

  Ljudski mozak je plastičan. To znači da on stvara nove neuronske puteve i veze, a njegovi se neuronski sklopovi organiziraju i reorganiziraju kao odgovor na iskustvo. Dječji mozak je jako plastičan. Djeci ideje pršte na sve strane. Korak do znanosti se našao upravo tu, s vizijom da je baš tad kad je ideja najviše, djeci potreban kontekst znanosti jer im ona omogućava da grade kvalitetne temelje.

  Što je STEaM i kako razvija dječje mentalne sposobnosti?

  Korak do znanosti djeci već od četvrte godine nudi okruženje konstruktivnih i logički vođenih situacija te podražaja koji stimuliraju njihov razvoj. Uz pomoć u osnovi jezika, a konkretno koristeći tzv. STEAM: Science Technology Engineering Arts Mathematics, koji nam omogućuju neizmjeran spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca imaju priliku  neposredno proživjeti:

  Eksperimente, izradu različitih funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene i društvene igre, male znanstvene projekte, izazovne zadatke, programiranje, mjerenja, prikaze i analize mjerenih podataka, slaganje i konstruiranje… Sve to stimulira njihova  osjetila i  zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i  ‘raste’ Nakon toga, mogućnosti su beskonačne!

  Dakle, djeci u Koraku do znanosti edukatori ne govore što da vide, već samo usmjeravaju njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

  U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja i razvijaju svoje kognitivne i motoričke  sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti u konačnici osjeća dobro i ispunjeno!

  Svoju viziju Korak do znanosti ostvaruje aktivnostima kroz:

  Svi programi podrazumijevaju interdisciplinaran, interaktivan te ponajviše iskustven oblik edukacije, pa je u skladu s tim njihov glavni alat rada eksperiment, a moto je:

  ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

  Više informacija možete potražiti na web stranici udruge Korak do znanosti, na Facebook profilu i Instagram profilu.

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
 • Brzi pregled besplatnih radionica za djecu tjekom proljetnih praznika u Zagrebu

  Besplatni poludnevni boravak za mlađe osnovnoškolce u Maloj Sovi, Zagreb, 18. - 24.4.2017.

  U sklopu projekta "Bez ključića oko vrata" ponovno organizira Mala sova besplatne aktivnosti za mlađe osnovnoškolce tijekom proljetnih školskih praznika. Za djecu je u periodu od 18. do 21.04. (11-14 sati) pripremljen niz kreativnih radionica: šivanje malih koka, izrađivanje proljetnih vjenčića i putovanje u svijet mašte. Kao i uvijek, bit će vremena za igru i zabavu uz društvene igre po želji.

  Broj mjesta je ograničen, a upisi idu prema redoslijedu prijava uz obaveznu najavu e-mailom barem dan ranije na djecjicentarmalasova@gmail.com ili 099/518-1126.Projekt financira Zaklada "Hrvatska za djecu".

  Više informacija na web stranici Male sove.

  Besplatne radionice za srednjoškolce u Visokom učilištu Algebra, Zagreb, 20. - 21. 4. 2017

  Predstojeći proljetni praznici su najbolje vrijeme da srednjoškolci saznaju mogu li dizajn i razvoj računalnih igara, programiranje robota, osmišljavanje i vođenje digitalnih kampanja ili borba protiv cyber kriminalaca, biti njihova buduća karijera.

  Visoko učilište Algebra ponovno održava besplatne radionice za maturante i srednjoškolce na kojima se učenici mogu upoznati s nekim od najatraktivnijih tema današnjice. Prijave za ciklus proljetnih radionica otvorene su do 17. travnja 2017., do kad se potrebno prijaviti za jednu od ove četiri radionice putem web prijavnica na web stranici Algebre.

  Četiri besplatne škole koje Visoko učilište Algebra organizira tijekom predstojećih školskih praznika u Zagrebu su:

  • škola digitalnog marketinga
  • škola robotike
  • škola etičkog hakiranja
  • škola razvoja računalnih igara

  Besplatne radionice za školarce u Kulturnom centru Travno, Zagreb, 18.-21.04.2017.

  Raspored radionica:
  utorak, 18.04.2017.: 10:00-12:00 sati Zagonetke (labirint, skrivene poruke, igre riječima i brojevima),  12:00-14:00 sati stolne društvene igre

  srijeda, 19.04.2017.: 10:00-12:00 sati Puna kuća žongliranja, 12:00-14:00 sati stolne društvene igre

  četvrtak, 20.04.2017.: 10:00-12:00 sati Popularna znanost - solarni auti, 12:00-14:00 sati stolne društvene igre

  petak, 21.04.2017.: 10:00-12:00 sati Popularna znanost - 3D olovka, 12:00-14:00 sati stolne društvene igre

  Više informacija na web stranici Kulturnog centra Travno

  Besplatne kreativne radionice u Cesarcu, Zagreb, 13.-21.04.2017.

  Radionice su za djecu od 6 do 12 godina.

  13.04.2017. Kreativna likovna radionica
  14.04.2017. Kreativna likovna radionica
  18.04.2017. Radionica trikova i iluzija
  19.04.2017. Kreativno znanstvena radionica
  20.04.2017. Kreativno znanstvena radionica                                                           21.04.2017. Kreativno znanstvena radionica

  Prijave i više informacije na web stranici Cesarca.

  Besplatni bowling kamp za učenike osnovnih i srednjih škola u Bowling klub Zapad, Zagreb, 18. - 21.4.2017.

  Bowling kamp traje četiri dana i počinje 18. travnja 2017, te će se održavati u jutarnjim satima. Oprema je osigurana, kamp vode ovlašteni instruktori bowlinga-profesor kineziologije Mirko Slavica. Prijave za kamp primaju se na telefon 01 3096 500.

  Više informacija na web stranici Bowling kluba Zapad

  Besplatne kreativne radionice za školarce u Centru za kulturu Trešnjevka, Zagreb, 18. - 22. 4. 2017., 10:00 - 12:00 sati

  Uz pomoć voditelja, priručnih materijala, boje i kreativnosti, vlastitim rukama stvorit će školarci zajedno čitav jedan proljetni biljno/životinjski začudni svijet.

  Djeca  će u ovih 5 dana trajanja radionice napravit uz pomoć voditeljice kratku plesnu koreografiju, te ju na kraju izvesti pred svojim prijateljima i roditeljima, a koreografija će za scenografiju i rekvizite imati radove nastale na drugim kreativnim modulima. Polaznici medijskog modula sve će popratiti fotografijama te će na kraju kao rezultat proizaći kratki video zapis.Čega će još biti? Kukuljica, leptira, neobičnih kukaca…i neizmjerno puno zabave ! Jer, kroz igru i zabavu se najbolje uči !

  Prijave na radionice: tel 091 3027 412, e-mail: smartinovic@cekate.hr

  Više informacija na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka

   

  Autor:  
  Dob:  
  Postavila:  
  Datum:  
« »