Zaboravljene igre i Mali plac u Samoboru

0
413

Hodanje na štulama, bacanje potkove, trčanje u vrećama, trčanje za drvenim obručima po određenoj stazi, pričanje i slušanje bajki i priča, radionice filcanja, igre s vunom, cirkuske točke, glazbeni intermezzo na violinama i udaraljkama, radionica origamija, sjedenje na dekici i gledanje u oblake, grickanje zdravih namirnica... Opuštanje, druženje i zabava za cijelu obitelj.

Gdje? U Samoboru ispred kina i Galerije Prica

Kada? U subotu, 3. lipnja

Organizator? Waldorfski dječji vrtić Neven

Za koga? Za cijelu obitelj

Cijena? Sve radionice su besplatne.

Zašto? Promocija i približavanje waldorfske pedagogije široj javnosti, druženje, opuštanje i zabava.

Zašto još? Igre uz zabavu razvijaju ravnotežu kod djece, spretnost, ustrajnost, fokusiranost na zadani zadatak.

Treću godinu za redom grupa roditelja okupljena oko Waldorfskog vrtića Neven iz Samobora organizira cjelodnevno druženje Zaboravljene igre. Ove godine posebni je naglasak stavljen na upoznavanje  starih zanata i ručnog rada.

Osim gore spomenutih aktivnosti i radionica ove godine na sajmu će biti  više od dvadeset štandova zajedno sa Malim placom (zdrava hrana lokalnih proizvođača )

Raspored događanja je sljedeći:

  • cjelodnevno igranje zaboravljenih igara
  • cjelodnevne radionice filcanja i igre vunom (stari zanati & ručni rad)

9,30 sati predstavljanje slikovnice za djecu Katija Romac

10,30 sati cirkuska točka Udruge Razbibriga

12 sati pričanje bajke u Pričaonici bajki s kratkim uvodom gongovima ( Igor Kuhar )

13 sati nastup glazbenih gošći na udaraljkama i violinama ( sviraju Laura, Sara i Ana )

15 sati radionica origamija (Sanja Čuček )

Osim Malog placa na štandovima će biti:

  • Gosti iz Waldorfskog vrtića u Sloveniji
  • Gosti sa eko igračkama, proizvodima starih zanata, ručno rađenog nakita
  • Udruga roditelja Surla iz Samobora
  • Udruga Razbibriga

-Želimo široj zajednici zapravo približiti  osnove waldorfske pedagogije koja je u uskoj povezanosti sa zdravom prehranom. Igre uz zabavu razvijaju  ravnotežu kod djece, spretnost, ustrajnost, fokusiranost na zadani zadatak. Ideja je da se djeca druže zabave na otvorenom uz igre koje su nekada igrali naši bake i djedovi. Niti jedna igra nije takmičarskog karaktera, jer nam to nije cilj, već sudjelovanje i zabava, te obilježavanje devete godišnjice vrtića. Program je besplatan za svu djecu - najavila je u ime organizatora jedna od mama volonterki u organizaciji Sajma - Iva Kraljević Licardo.

MALI PLAC  je  osmišljen kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača i lokalne zajednice. Njihova želja je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te vas potaknuti da osobno upoznate ljude koji proizvode hranu iz prve ruke i doznate sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje.

Na Malom placu možete pronaći mnogobrojne organske namirnice kao što su svježe voće i povrće, KLICE, prirodni sokovi, med, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, tjestenina s nojevim jajima, maslinovo i bučino ulje, vodeni probiotici, prirodna kozmetika i drugo.

Cjelokupni događaj organiziraju roditelji , prijatelji vrtića i waldorfske pedagogije i Waldorfski vrtić Neven a suorganizatori su Pučko otvorene Učilište www.pousamobor.hr i Mali plac.

Pogledajte kako nam je bilo prošle godine...

 

Od 27.5. do 4.6. u predvorju kina možete razgledati izložbu likovnih i ručnih radova djece polaznika Waldorfskog vrtića Neven

31.5.2017 u 17 sati u prostorijama POU Samobor održat će se Radionica i predavanje za odrasle s temom Ručni rad: Finom motorikom do inteligencije djeteta.

 

Prethodni članakKolumna: Moj ljetni planer 2017.
Sljedeći članakLjetne radionice od Ljetne tvornice znanosti u Samoboru