Zabravite odluke, izaberite osjecaj!

0
59
njegovati osječaj

U mjesecu kad ambiciozne odluke polako tonu u zaborav, pokušajte nešto drugačije. Isprobajte ideju da je moguće birati osjećaje! Odaberite jedan i njegujte ga tijekom cijele godine.

Evo malog rituala koji bi vas mogao podržati tijekom godine na putu ostvarivanja onog što poželite.
Debbie Ford predlaže da odaberete jedan osjećaj - onaj kojeg smatrate najpoželjnijim i za kojeg bi željeli da u vama prevladava tijekom sljedećeg razdoblja. Svi imamo nevjerojatne palete osjećaja na raspolaganju, kao i različita stanja duha i svijesti. Zašto ne bismo bili proaktivni i sustavno ih poticali, umjesto da čekamo i dopuštamo vanjskim događajima da nas bacaju u ovakva ili onakva raspoloženja?


• Prizovite u mašti tri slike
koje će vas povesti u odabrani osjećaj. Recimo, ako ste odabrali osjećaj mirne vedrine, možete zamisliti glatku površinu jezera, radosnu osobu u meditaciji ili ljude kako se drže za ruke. Dozvolite si da vidite slike koje će vas usidriti u tom osjećaju.

• Odredite miris! Koji bi miris bio najbliži onome što ste odabrali? Bilo bi dobro da odaberete svoj omiljeni miris jer vježba traži da ga prizovete i osjetite svaki dan!

• Odaberite boju koja vas najviše podsjeća na taj osjećaj. Koja je to boja?

• Nađite frazu - izraz, dio molitve, stih ili strofu pjesme, nešto što ste sami smislili i napisali

• Odaberite dva sinonima za odabrani osjećaj. Na primjer, malo prije spomenuti osjećaj spokojne vedrine sinonimi mogu biti "smirenost" i "zadovoljstvo".

• Odaberite pjesmu koja odgovara toj vibraciji. Nađite pjesmu koja će vam obilježiti godinu. Stavite ju u mp3 i CD player, računalo, auto...

• Pronađite dva obrasca ponašanja koja možete prakticirati tijekom svakog tjedna ove godine, a koja će probuditi pravi osjećaj u vama. Za smirenu vedrinu, to može biti šetnja parkom, piknik s prijateljima, meditacija na ugodnom mjestu, čitanje omiljenog dijela knjige koja vas inspirira...

• Pronađite velik i lijep komad papira. Krasopisom ili dobrim kompjuterskim fontom zabilježite sve ove pojedinosti - slike, miris, boju, izraz, sinonime, pjesmu i ponašanja. Napravite kopije i postavite ih po kući na vidljiva mjesta, tako da vas podsjete.

I ono najvažnije, svaki dan (ili barem 21 dan zaredom, koliko treba da se uhoda nova navika) provedite s tim popisom dvije-tri minute na početku i na kraju dana. Prođite još jednom kroz popis, poslušajte pjesmu, osjetite miris, ponovite fraze.
Dovedite se u sklad s odabranim osjećajem. Uživajte u njemu. Osjetite vibraciju. Prizovite u srcu i umu stanje bivstovanja koje ste odabrali. Zatvorite oči i prepustite se. I ne brinite o odlukama ili ciljevima. Radosno prihvatite prilike koje vam život pruža.

Izvor: Mediapozitiva

Prethodni članakBaka servis: Prednosti i zamke
Sljedeći članakNeka "pozdrav suncu" postane vaš dnevni ritual