Zašto baš mi?

0
201

Sara je kraljica. Naše srednje dijete i jedina curica. Ljubav i miljenica naše kuće. Crne loknice i oči kao dva gumba. Ima sreću da joj je Bog dao starijeg brata za poželjeti, pa on uvijek podmetne svoja mala leđa za nju, pokupi igračke, kada u školi netko slavi rođendan donese i njoj «kikić», donosi joj svježa peciva iz pekare, usput joj nabere različaka i pokupi koju šljivu. Milina.

Naviknuta na takav život Sara, dakako, ne želi spremati igračke. Kada je vrijeme za tu aktivnost, primjereniju običnom puku nego njoj - Saru obično zaboli – kosa!!!

Prvo sam mislila da nisam dobro čula, ali taj je izgovor moje trogodišnjakinje postao sve češći.
U posljednje vrijeme je evoluirala. Sada ju ponekad boli i glava, a najnovije od svega je pitanje: Zašto sve ja moram?
Kako nisam imala nikakvu ideju za iole pametan odgovor na to pitanje - predožila sam joj da ću ja pokupiti puzzle s njom, odnosno ja ću pokupiti komadiće spužve iz jastuka koje je bacala po sobi, a ona će skupiti puzzle.

Dok sam joj okrenuta leđima skupljala spužvice ona je sjedila pored puzzli i premetala ih s jedne na drugu stranu negodujući. Zastala sam da čujem što to govori moje dijete. Čulo se pitanje, zapravo je više sebi u bradu mrmljala: Zašto sve mi moramo?

Ljubi vas i štuje Marija Mapilele

marija@sretnodijete.net

Prethodni članakHalloween u Rudama (ili kako smo na Črncu sreli KKK)
Sljedeći članakGeni, geni kameni...