Zmajevo gnijezdo u Zagrebu - središte okupljanja djece i mladih

0
202
Zmajevo gnijezdo u prostoru Male scene u Zagrebu
Zmajske radionice, na kojima je bilo premalo mjesta za sve zainteresirane, pokazale su kako je ova zmajska družina na pravome putu.

Sedam neovisnih zagrebačkih kazališta za djecu pod imenom koje potiče maštu okupilo se kao Zmajevo gnijezdo. U prostoru Male scene Zagreb tako nastaju sjajne i raznolike predstave, a održavaju se i uzbudljive radionice na kojima najmlađi uče kako žonglirati, hodati u štulama, plesati na svili ili napraviti vlastitu kazališnu predstavu. 

Kazalište na Medveščaku 2 u Zagrebu, posljednjih nekoliko mjeseci, postalo je mjesto uzbudljivih događanja posvećeno najmlađima. Od rujna 2016. tamo svoje predstave igra sedam neovisnih kazališta za djecu okupljenih u prvi hrvatski kazališni klaster koji čine Mala scena, Kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar i Triko Cirkus Teatar.

Zmajevi su tako u prva tri mjeseca rada zagrebačkim mališanima donijeli čak pet premijera, odigrali 186 izvedaba, a ponosni su što je njihove predstave vidjelo gotovo 14.000 posjetitelja. Također, nakon predstava vikendom organizirane su likovne radionice, ovdje su održani i Dani cirkuskog zagovaranja, Advent u Zmajevom gnijezdu kao i Noć kazališta. Zmajske radionice i radionica Cirkusko učilište, na kojima je bilo premalo mjesta za sve zainteresirane, pokazale su kako je ova zmajska družina na pravome putu. Isto tako, potaknuti inicijativom ulaznica za poslije, posjetitelji su kupnjom iste omogućili odlazak u kazalište onima koji si to inače ne mogu priuštiti.

Rijetka su mjesta u gradu gdje se djeci različitih uzrasta nudi toliko zanimljivih i kvalitetnih događanja. To upravo nudi Zmajevo gnijezdo u prostoru Male scene u Zagrebu.

Prestava za djecu "Iglica"
Predstava za djecu "Iglica" u kazalištu Mala scena Zagreb o neobičnoj djevojčici koju od rođenja krasi posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu.

Kupite ulaznice online

 

Pogledajte kompletan program Male scene u Zagrebu i rezervirajte ulaznice online.

Lutkarska predstava Coprnica Dragica - Zmajevo gnijezdo Zagreb
Lutkarska predstava ‘Coprnica Dragica – Priča o Zagrebu nekad’ u kazalištu Mala scena – Zmajevo gnijezdo u Zagrebu.
Prethodni članakUradi sam: Netoksični plastelin
Sljedeći članakMaria Montessori: 12 bezvremenskih savjeta za učitelje i roditelje