Zzzzzzz….

0
151

Zzzzzzz….… kao zzzzubi… Ne kao tekst u oblačiću iznad glave uspavanog stripovskog junaka Lunove zlatne serije, ne kao zzzzvuk zzzzrikavaca na pustoj plaži, predvečer, dok ležim osluškujući more i svoje mirno disanje – ovo zzzz nema veze s mojim prošlim životom u kojemu su se mogli sresti spomenuti likovi. Ovo su strašni zzzzz, kao zzzzvuk bušilice koja ti kod zzzzubara vrti do malog mozzzzga, kao zzzzujanje komarca oko glave baš kad si uhvatio spasonosnu nit prema slatkome snu, kao plač moje bebe svakih 45 minuta tijekom protekle tri noći… Kao zzzombi koji postajem već nakon 3 ujutro i zzzzujim po kući do 23.00, potpuno nesvjesna kretanja svoga tijela u prostoru i vremenu.
Mali je dobio zube kad je već hodao i bezubim ustima govorio kojekave smiješne riječi, kao zeko s dva prednja razmaknuta zuba. Sada već ima dva trajna zuba, priprema se za školu i još uvijek cvili, oteže i gnjavi kad ga navečer hvatam da opere zube. Zubara bolje da mu ne spominjem – diže ruku upozorenja već pri ulasku u ordinaciju, drži čovjeku kratak tečaj korištenja aparature «s ovim mi smiješ raditi, s ovim ni slučajno», dolazi mu jedino zbog nevjerojatnog strpljenja koje zubar posjeduje i sličice koju izabere iz šarene kutije na sestrinom stolu.
Mala ima niz sitnih «ženskih» zubića i zavodljiv osmijeh nevine djetinje vedrine. Ni ne pamtim kako je dobila prvi zubić (sa 6,5 mjeseci'), kao što ne pamtim ni da sam ikada zbog nje proklinjala neprospavane noći. Kod zubara odlazi kao od šale; disciplina, čvrsta volja i hrabrost drže je na stolici poput rijetko koje odrasle osobe – zubarev je ponos i dika, popravi joj zub u rekordnom vremenu. Plače jedino kad vidi bratovu «patnju» jer ne može gledati tuđe suze…
Bebi prekjučer izbila prva gornja desna jedinica! Aleluja! «Koštala» nas je samo jedne žličice Lupoceta i dvije neprospavane noći. Sada se treba nositi s donjim jedinicama koje su odlučile izići u paru…
Na noćnom ormariću sve je spremno: toplomjer, Lupocet, šprica za davanje sirupa, bočica s vodom i aktualna knjiga za «male noćne zabave», tzv. mamino slobodno vrijeme koje mogu koristiti za čitanje.
Čisto zzzzadovoljstvo… Za popizzzz…

Mama Konj

Prethodni članakBožić dolazi u Istru!
Sljedeći članakMama je konj koji uvijek pobjeđuje